Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Veszélyben a síversenyek az enyhe időjárás miatt

2007.01.10.

Az Alpokot elárasztó meleg levegő és esőzések lehetetlen helyzetbe hozták a Világkupa síversenyek szervezőit. A legtöbb helyen hatalmas munkával és költséggel korábban "összetákolt" pályák teljesen használhatatlanok. A január 20-21-i verseny Chamonix-ban már biztos elmarad, de a többi is veszélyben van.

A férfiak jelenleg a svájci Wengenben készülődnek, az immáron hetvenhetedszer megrendezendő klasszikus Lauberhorn versenyre, de a mai edzés elmaradt. Tegnap eső áztatta a pályát, ma pedig +12 fokos "kánikula" sújtja a sípályát. Tegnap éjszaka +5 fokot mutattak a hőmérők. Csak reménykedni lehet, hogy a csütörtöki edzést meg tudják tartani.

A nők sem járnak jobban az osztrák Zauchensee síterepén. Itt is esett az eső az elmúlt napokban. Pénteken rendeznék a lesikló versenyeket, amelynek ma lett volna az edzése, de a pálya állapota miatt elmaradt. Az időjárás itt is jóval enyhébb a szokásosnál, így aggódnak a szervezők, hogy a hétvégére tervezett három versenyt meg tudják-e rendezni.

Néhány dombbal arrébb Kitzbühelben már teljesen lezárták a hobbisíelők elől a szintén legendás Hannenkam pályáit, hiszen itt is nagyon rosszul állnak. Jelen pillanatban még nem lehet megmondani, hogy alkalmas lesz-e a pálya a férfiak versenyeire, amelyet a jövő héten rendeznének meg itt.

További rossz hír, hogy a következő női verseny színhelye, az olasz Cortina d'Ampezzo is nehéz helyzetben van. Itt sem rózsás a helyzet, idő még van a javulásra, de a meteorológiai előrejelzések nem sok jóval biztatnak.

Az biztos, hogy az európai hóhiány nem tesz jót a versenysportnak és a versenyek törlésének híre is sok síelőt arra késztet, hogy lemondja a lefoglalt síútjait. A chamonix-i versenyt valószínűleg Val d'Isere-ben fogják megrendezni, ahol most megfelelőek a hóviszonyok, csak szállást lesz nehéz találni. A wengeni viadal pedig átkerülhet St. Moritz-ba, mivel a zsúfolt versenynaptár miatt később már nem lehetne megrendezni.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.