Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Érdekes havas hírek röviden - január 7.

2007.01.07.

Korábban beszámoltunk róla, a síterepek rendezvényeik megmentése érdekében havat vásárolnak. Az osztrákok legmagasabb hegye, a Grossglockner jól járt a hóhiánnyal. A korábban drága pénzen kellett elszállítani a sok havat a hegyi utakról, most pedig tetemes összeget fizetnek érte a síterepek, hogy elszállíthassák.

Úgy tűnik Pakisztánban ezentúl komolyabban veszik a versenysportot. Mindezt a japánoknak köszönhetően. A japán sí szövetség átadta a pakisztániaknak nemes ajándékukat, Pakisztán első ratrakját, amelynek nagy hasznát vehetik majd a februári bajnokság pályáinak előkészítésében. A ratrak mellett 400 pár lécet és versenyruhát is kapott a pakisztáni szövetség.

A japánok hagyományosan segítik a magas hegyekben gazdag, de anyagiakban szegény országot. Korábban is lehetőséget biztosítottak a pakisztáni férfi és női válogatottnak, hogy Japán pályáin készüljenek. Idén is együtt készülnek a hónap végén Kínában sorra kerülő Ázsia Téli Játékokra.

Ezen a héten ünnepeljük a negyvenedik évfordulóját az első Világkupa síversenynek. Érdekes, hogy a verseny ötlete az Andok chilei pályáin született meg.  1966 nyarán döntötte el a Nemzetközi Szövetség az ott tartózkodó nemzeti szövetségek vezetőivel, hogy útjára indítja a síelők új versenysorozatát. Az első versenyt 1967. január 5-én rendezték a németországi Berchtesgadenben.

Talán kevesen gondolják, hogy először a hölgyek szlalom versenyét rendezték meg, amelyet a ma 67 éves osztrák Heini Messner nyert meg. Mai füllel hihetetlenül hangzik, hogy a győztes hölgy 205 centiméter hosszú lécekkel nyerte meg a szlalom versenyét. Később térdsérülése miatt be kellett fejeznie sikeres pályafutását, és azóta nem is nagyon síelt. Bevallása szerint még sosem síelt carving lécekkel.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.