Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Halálos baleset a Harakiri pályán Tirolban

2007.02.13. Bata Attila

Két nap után a kórházban belehalt a sérüléseibe az a berlini fiatalember, aki Ausztria legmeredekebb pályáján szenvedett végzetes fejsérüléseket. A tizennyolc éves fiú a Zillertal 3000 síterep hírhedt Harakiri pályáján vesztette el uralmát a lécei felett, és a pálya melletti jelzőtáblának ütközött.

A múlt héten érkezett a Ziller völgyébe az a berlini középiskolás csoport, amelynek tagja volt Stefan is, a szerencsétlenült jár fiatalember. Remekült telt a kirándulás, napközben síelés, esténként pedig buli kifulladásig. Aztán a múlt hét hétfőjén megtörtént a tragédia. Stefan reggel úgy döntött, hogy Fun Carver léceket bérel és azzal csúszik egész nap.

A tragédia a síterep fekete pályáján következett be, amelyet veszélyessége miatt is Harakirinek neveznek. 78%-os meredekségével ez Ausztriában hivatalosan is a legmeredekebb sípálya. A pálya tetején számos tábla figyelmezteti a próbálkozó síelőket a pálya veszélyeire.

A pálya felett közlekedő síliftből a szemtanúk döbbenten látták, hogy Stefan elvesztette uralmát a lécei felett és hatalmas sebességgel a pálya szélére állított jelzőtáblának ütközött, amellyel a pálya besorolását és számát szokták jelezni. A baleset következtében súlyos fejsérüléseket szenvedett. Helikopterrel azonnal az innsbrucki kórházba szállították, ahol az orvosok két napon át küzdöttek az életéért. A tragédia után a helyszínre utazó családtagokat két nap teljes bizonytalanság után teljesen lesújtotta a hír.

Ugyanabban az időben másik két síelőt is fejsérülésekkel szállítottak az innsbrucki kórházba a szomszédos tiroli terepekről, a sölli és a fieberbrunni pályákról.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.