Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Osztrák hóval mentik meg a német síversenyeket

2007.02.17. Bata Attila

Osztrák hóval mentik meg a német síversenyeket Az alpesi VB után a legjobb síelők a német Garmisch-Partenkirchen pályáján folytatják majd a küzdelmeket. Az engedélyt is megkapták a rendezők, miután a garantálták, hogy a következő hétvégére megérkezik a pályákról hiányzó hómennyiség a szomszédos Tirolból. Körülbelül 30 000 euróval kerül így többe a verseny.

Február 23. és 25. között három versenyt kellene megrendezni a német síterepen, de még nem tökéletesek a hóviszonyok. A híres-hírhedt Kandahar pálya felső részével nincs gond, de az alsóbb szakaszokról még jelentős mennyiségű hó hiányzik. A Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) ellenőrei a helyszíni szemle alkalmával úgy döntöttek, hogy a pálya alkalmas lehet a jövő hétvégi verseny lebonyolítására.

Ehhez mindenképpen kell még legalább 2000 köbméter hó, amelyet a tiroli település, Wipptal környékéről fognak majd a német pályára szállítani. A versenyek megrendezése azért is lenne fontos, mert itt kellene bepótolni a januárban elmaradt kitzbüheli lesikló futamot. Szombaton még egy lesikló versenyt rendeznének, majd vasárnapra marad a szlalom verseny.

A meteorológiai jelentések szerint a következő napokban nem várható jelentősebb csapadék a környéken, így mindenképpen szükség lesz az osztrák hóra. Esetleg a napközbeni enyhe időjárás ronthat valamit a helyzeten, de ezt talán sikerül kompenzálni az éjszakai hidegben gyártható mesterséges hóval.

A tervek szerint 20 kamionnal szállítják majd a havat a helyszínre, amellyel a Kandahar pálya meredekebb részeit kell majd feljavítani. A szállítás teljes költsége várhatóan eléri a 30 000 eurót.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.