Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Atomic: tíz százalékos elbocsátás az enyhe tél miatt

2007.02.25. Bata Attila

Atomic: tíz százalékos elbocsátás az enyhe tél miatt Várhatóan az idei enyhe télnek komoly pénzügyi következményei lesznek azoknál a cégeknél, akiknek a tevékenysége kapcsolódik a téli szezonhoz. Nagyon rossz szezont zárnak a felszerelésgyártók. Az Atomic cég már bejelentette, hogy kénytelen lesz megválni nyolcvan alkalmazottjától.

Csökkenő eladások és megrendelések miatt Michael Schineis, az Atomic vezérigazgatója bejelentette, hogy kénytelen felmondani 80 alkalmazottjának. A nyilvánosságra hozott intézkedés azt jelenti, hogy minden tizedik munkatársát bocsátja el az Atomic.

Az elbocsátások oka természetesen az idei kedvezőtlen tél, amely az igazgató szerint azt eredményezte, hogy teljesen bizonytalanná vált a piac a következő szezonra. Jelen pillanatban teljesen kiszámíthatatlan, hogy milyen keresletre lehet számítani a következő szezonban. Az Atomic vélhetően nem szeretne olyan nagyságrendben felszereléseket gyártani, amelyet nem tud értékesíteni a piacon.

Az altenmarkti cég személyzeti igazgatója szerint most nem a legjobb a hangulat a cégen belül, hiszen a bizonytalanság sok ember egzisztenciáját érinti, és az elbocsátásra váró alkalmazottak mindegyike remek szakember. Az Atomic a világ legnagyobb síléc gyártói közé tartozik. Az előző évek egyenletes fejlődését az idei szezon törte meg.

Gregor Dietachmayr, a Fischer cég vezetője szerint az idei szezonban a felszerelésgyártóknak körülbelül 15-25 százalékos veszteséggel kell majd szembenézniük. A Fischer jelenleg nem tervezi az alkalmazottjainak a létszámát csökkenteni, de ők már az ősszel elküldték 60-70 szakemberüket.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.