Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Átigazolási hírek és új szabályok a versenysportban

2007.05.31. Bata Attila

Átigazolási hírek és új szabályok a versenysportban Megindult a mozgolódás a versenyzők között, már most számos érdekes átigazolási hír látott világot, kialakult a jövő évi versenyek menetrendje - néhány közeli versennyel - és a FIS új szabályokat vezet be a rajtsorrenddel kapcsolatban.

Már javában tart az "átigazolási szezon", és néhány érdekes csapatváltás híre már napvilágot látott. Korábban már beszámoltunk arról, hogy Hermann Maier már egyre közelebb kerül a Head-hez, és így egyre valószínűtlenebb, hogy megtartja őt az Atomic. Maier sorsa majd csak később dől el, de az már biztosnak tekinthető, hogy a horvát Ivica Kostelic új csapathoz kerül.

A Kostelic testvérek közül először a többszörös olimpiai bajnok Janica jelentette be, hogy egy év után sem gondolta meg magát, és amit eddig is sejteni lehetett az már visszavonhatatlan. Janica végleg befejezte páratlanul sikeres pályafutását és ezentúl a kozmetikai szalonjának és barátjának szenteli az idejét a fárasztó és fájdalmas edzések helyett. A testvére Ivica pedig kilenc év után mondott búcsút a Salomon-nak, az új szezonban már teljes Fischer felszerelésben fog versenyezni. A léceken kívül a kötést és a sícipőt is a Fischer adja.

A Salomon időközben már gondoskodott Ivica Kostelic és a pályafutását befejező Fritz Strobl pótlásáról. Igazi nagyágyúkkal sikerült megerősíteni a Salomon csapatot, a jövő szezontól itt versenyez a franciák lesikló olimpiai bajnoka, Antoine Deneriaz és az olaszok kitűnő szlalom versenyzője, Giorgio Rocca. A Salomon sokat vár a két rutinos versenyzőtől a következő szezonban.

Közben kiderült, hogy megváltozik a rajtsorrend a gyors számok jövő évi versenyein. Az új szabályok értelmében a világranglista első 15 helyezettje között sorsolják ki a 8-22-ig terjedő rajtszámokat. Ezen belül az első hét versenyző a 16-22-es rajtszákon osztozik, szintén sorsolás útján. Az előttük és utánuk induló versenyzőket a ranglistán mögöttük álló tizenöt versenyző közül sorsolják ki. Így alakul ki az első harminc induló rajtsorrendje lesiklásban, Super G-ben, és a szuperkombináció első futamában.

Jövő szezon ismét Söldenben kezdődik, talán több szerencsével mint tavaly, amikor hóhiány miatt elmaradt a verseny. Egy finnországi kitérő után Észak-Amerika következik, majd újra Európa és március közepén az olasz Bormióban zárul a sorozat. A magyar rajongóknak érdekes lehet, hogy néhány versenyt rendeznek a közelünkben. A férfiak versenyeznek Zágráb mellett, Schladming, Bad Kleinkirchheim és Kranska Gora pályáin. A szokásos semmeringi női verseny ugyan most elmarad, de talán nincs messze Maribor, Zágráb, Lienz vagy a csehországi Spindleruv Mlyn, amely vélhetően a friss cseh világbajnoknő, Sarka Zahrobska miatt, újra rangos versenyt rendezhet.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.