Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Átigazolási hír: Hermann Maier elhagyja az Atomic-ot

2007.06.21. Bata Attila

Átigazolási hír: Hermann Maier elhagyja az Atomic-ot Már korábban beszámoltunk arról, hogy Hermann Maier, az osztrákok világklasszis síelője valószínűleg elhagyja az Atomic csapatát és csatlakozik egy másik sportszergyártóhoz, a Head csapatához. Tegnap hivatalosan is bejelentették, hogy a következő szezontól Maier a Head felszerelésével fog versenyezni.

Az osztrák lapok kiemelik, hogy a 34 éves Maier bátor és kockázatos döntést hozott, hiszen sportpályafutása végéhez közeledve döntött úgy, hogy új csapatban próbálja meg visszaszerezni kissé megkopott tekintélyét. Több mint 11 év nemzetközi versenyzés után búcsúzik el az Atomic-tól, amelynek a felszereléseiben eddig 227 Világkupa futamon indult és ebből 51 alkalommal végzett a dobogó tetején. Eddig sosem szerepelt más csapat színeiben.

Maier szerződése előző csapatával április végén járt le. Az Atomic sem igazán erőltette egy új szerződés megkötését az eddigiekhez hasonló feltételekkel, hiszen az Atomic fantasztikus szezont zárt tavaly, míg Maier hosszú idő óta nem nyert egyetlen VK futamot sem az egész szezon alatt. Összesen egy harmadik helyezést ért el a ködös hinterstoderi Super G futamon.

Az Atomic közleményt adott ki, amelyben sajnálkoznak Maier távozása miatt, de nem felejtik el hozzátenni, hogy a szerződés meghosszabbítása a pénzügyi vitákon bukott meg. Kiemelték, hogy "most olyan időszakot élünk, amikor minden fillér számít az egyre nehezedő piaci körülmények között, az Atomic nem tud többet fizetni Maiernek." Véleményük szerint a  lehetőségeikhez képest a maximumot ajánlották az egykori sztárjuknak.

Tavaly az Atomic versenyzői 41 VK futamon tudtak győzni. Maier új csapata, a Head két férfi számban tudott nyerni az előző szezonban. A két győztes, Bode Miller és Didier Cuche a következő szezonban is Maier csapattársa lesz, valamint szintén a Head csapatát erősíti Marco Büchel is. Didier Cuche példája is fontos szempont volt Maier döntésénél. A svájciak versenyzője is tavaly váltott felszerelésgyártót és teljesen megújulva élete legjobb szezonját produkálta.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.