Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Bezárt a Presena gleccser erre a nyárra

2007.07.23. Bata Attila

Bezárt a Presena gleccser erre a nyárra Az Európát sújtó meleg nyár az Alpok gleccsereit sem kíméli, amelyek még a tavalyi állapotokhoz képest is lehangoló látványt nyújtanak. Számos gleccseren található síterep kénytelen a tervezettnél jóval korábban befejezni a nyári szezont. Az olasz Presena gleccseren július 15-én lehetett utoljára síelni.

Pontos adatok még nem állnak az üzemeltetők rendelkezésére, de azt már tudni lehet, hogy a május 2-i nyitástól június közepéig tartó időszakban körülbelül 7 százalékkal csökkent a látogatók száma a tavalyi forgalommal összehasonlítva. Az üzemeltetők szerint a visszaesés leginkább a kedvezőtlen időjárási körülményeknek köszönhető.

Amíg a napijegyek forgalma jelentősen visszaesett, addig a több napra szóló bérletek forgalma emelkedett, köszönhetően a gleccseren edzőtáborozó nemzeti válogatottaknak és egyéb síelő egyesületeknek. Síelni ugyan már nem lehet, de a felvonó továbbra is üzemel. Tonaléból a nyáron is fel lehet jutni 2700 méteres magasságba, a Presena gleccser aljához. Az olaszok abban reménykednek, hogy ősszel megérkezik a várva várt havazás és a terveknek megfelelően már október 18-án fogadhatják a 2007/2008-as szezon első síelőit.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.