Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Síroller világbajnokságot rendeznek Horvátországban

2007.08.11. Bata Attila

Síroller világbajnokságot rendeznek Horvátországban Augusztus végén Horvátországban rendezik meg az idei síroller világbajnokságot. A verseny színhelye Oroslavje és környéke. A versenyzők sprint, országúti és váltó számokban mérik össze tudásukat. A hazai országúti síroller bajnokságot egy héttel korábban, augusztus 20-án rendezik meg Törökbálinton.

A horvátok már kétszer rendezhették meg a sportág Világkupa futamait, és az idén elnyerték a világbajnokság rendezési jogát is. A versenyekre augusztus 28. és szeptember 2. között kerül sor a Zágráb melletti, Oroslavje, Bistra és Stubicke Toplice környékén.

Az első napon az országúti verseny prológját bonyolítják le, ahol a versenyzőknek kb. hat kilométert kell megtenniük, egy fokozatosan emelkedő hegyi szakaszon, a teljes szintemelkedés meghaladja az ötszáz métert. A következő napon bonyolítják le a rövid távú számokat. A délelőtti selejtezőkből a legjobb 16 versenyző jut a sprintversenyek esti döntőibe.

A harmadik napon kerül sor az egyéni országúti versenyre, amely a Sljeme síközpontba vezető hegyi úton zajlik majd. A versenyzőknek 18 kilométeres távot kell megtenniük a több mint 700 méter szintkülönbségű pályán. A világbajnokságot az utolsó napon a háromfős csapatok váltóversenye zárja majd.

A világbajnokság előtt egy héttel Törökbálinton rendezi meg a Magyar Sí Szövetség az országúti síroller bajnokságot 3,6 km, 20 km, és 30 km hosszú versenytávokon. Megfelelő védőfelszereléssel a versenyek bárki elindulhat. További információ a törökbálinti versenyről a sí szövetség honlapján található.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.