Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Újra lehet Kästle léceket vásárolni az idei szezontól

2007.08.24. Bata Attila

Újra lehet Kästle léceket vásárolni az idei szezontól Nyolc év szünet után a Kästle sílécei visszatérnek a sípályákra. A tősgyökeres vorarlbergi márkanév elválik a Benetton konszerntől, valamint a Nordica márkától, és a 2007/2008-as szezontól újra lehet Kästle léceket vásárolni. A magas árfekvésű és színvonalú léceket a Head gyártja majd bérmunkában.

Osztrák üzletemberek, valamint egykori olimpiai bajnok síelők (Egon Zimmermann és Patrick Ortlieb) a Cross Gruppe csoport támogatásával megvásárolták a Kästle márkanevet a Benetton cégtől, akik 1999 óta nem dobtak piacra síléceket ezzel a márkanévvel. A lécek fejlesztése és gyártása továbbra is folytatódott, de az új fejlesztések már Nordica márkanév alatt láttak napvilágot.

A kivásárlásnak köszönhetően a következő szezontól újra megjelenik a Kästle a sípiacon. A tervek szerint az első idényben négy különböző típusú lécet dobnak piacra, az igényektől függően 10 000 és 30 000 közötti darabszámban. Mivel ilyen kis mennyiségben lehetetlen nyereségesen előállítani ezeket a léceket saját gyártásban, így a Kästle megállapodott a Head céggel, akik a saját üzemeikben bérmunkában fogják a Kästle léceket gyártani.

A Kästle története 1924-ben kezdődött, amikor Anton Kästle Hohenems-ben megalapította a vállalkozást. Az első sorozatgyártás 1929-ben indult be. Az igazi hírnevet az 1956-os téli Olimpia hozta meg, ahol az akkori osztrák sílegenda, Toni Sailer ezzel a márkával érte el győzelmeit. 1968-ban a Fischer veszi át a céget teljes egészében, majd tőlük a Benetton-hoz kerülnek a gyártás jogai 1991-ben. Az utolsó évtizedeiben a Kästle számos aranyérmet nyert az alpesi világversenyeken, ismertebb versenyzőik: Pirmin Zurbriggen, Andreas Wenzel, és Kjetil-Andre Aamodt. A Kästle lécek gyártását fokozatosan leépítik és 1998-ra teljesen megszűntetik.

A tipikus osztrák szimbólumnak tekinthető léc gyártását a felső-ausztiai Wels-ben található központból irányítják, de a gyártást továbbra is vorarlbergi Kennelbach-ban végzik, így marad a több évtizede megszokott "made in Voralberg" titulus. A Kästle azon kevés osztrák sportszergyártók közé fog tartozni, akik teljes egészében Ausztriában folytatják a termelésüket. Nem is szándékoznak a kínai vagy a kelet-európai gyárakban gyártatni a termékeiket, hiszen szerintük az osztrák technológia jelenti a garanciát arra a hírnévre, amely a korábbi időben kialakult a Kästle termékeiről. Nagyon magas színvonalú termékek, amelyekért bizony mélyebben kell a pénztárcába nyúlni.

Jelenleg csak a söldeni gleccseren található sportszerboltban tekinthető meg az új termékcsalád, de később a tél folyamán a piacra kerül majd az első sorozat is a régi Kästle rajongók nagy örömére. Számos osztrák sportszerbolt már most - szinte látatlanban - hirdeti, hogy az idei szezontól a teljes Kästle palettát árusítani fogja. A Kästle valószínűleg szeretné kihasználni a léceit övező hatalmas nosztalgikus rajongást, hiszen ahogy a régi mondás is tartja, egy igazi vorarlbergi csak Kästle lécekkel síelhet.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.