Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Megdőlt a korláton csúszás hódeszkás világrekordja

2007.09.13. Bata Attila

Megdőlt a korláton csúszás hódeszkás világrekordja Az ausztráliai Perisher Blue terepén rendezett hódeszkás versenyeken megdőlt egy érdekes világrekord. A canberrai Ryan Thorley új világcsúcsot állított fel korláton. A selejtezőkben majdnem 55 métert csúszott a korláton anélkül, hogy leesett volna, így majdnem 20 méterrel javította meg a korábbi csúcsot.

Az ausztrál síterep büszkélkedhet a világ leghosszabb korlátjával, ahol az idén már harmadszor rendezték meg a snowboardosok seregszemléjét. A korábbi évek versenyein is mindig született valamilyen világrekord, amely az idén sem maradt el. A rendezvény egyik érdekességének számított, hogy a riderek milyen messzire tudnak a eljutni a 80 méter hosszú és 75 mm széles korláton.

A hírek szerint a versenyzők átlagban 15-20 méteres csúszásokat produkáltak, aztán az ausztrál Ryan Thorley egy meghökkentő 54,15 méteres eredménnyel fölényesen győzött és hatalmasat javított a két évvel ezelőtt felállított 36,63 méteres alapvilágrekordon.

A rendezvény keretében 36 000 ausztrál dollárnak (5,5 millió forint) megfelelő pénzdíjat osztottak szét a versenyzők között, ebből az említett verseny győztese, a "korlát királya" 10 000 ausztrál dollárral (1,5 millió forint) lett gazdagabb.

 

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.