Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A világ leghosszabb fedett pályája épülne Izlandon

2007.12.15. Bata Attila

A világ leghosszabb fedett pályája épülne Izlandon Egyre több bejelentés lát napvilágot, amely arról szól, hogy néhány hegyekben és igazi téli körülményekben szűkölködő környék fedett sípálya építését tervezi. A fedett létesítményekben felépített sípályák megépítése és üzemeltetése rengeteg pénzbe kerül. Most Izlandról érkezett hír egy hasonló tervről.

Azok után, hogy sivatagi körülmények között is üzemelnek már fedett sípályák, már kevesen lepődnek meg azon, ha a tökéletes külső hőmérséklettel rendelkező Izlandon terveznek egy hasonló beruházást. Az izlandi sí szövetség terve szerint a világ leghosszabb beltéri sípályája épülne meg, amely megfelelne a Nemzetközi Szövetség (FIS) előírásainak is.

Látványtervek a tervezett létesítményről.

Vendéglő a tetőn Recepció a bejáratnál
Parkoló a bejárat előtt


A Reykjavik régióban található Úlfarsfell dombra tervezett fedett sípálya látványtervei már elkészültek. A pálya több mint 800 méter hosszú lenne, a két végpontja közötti 180 méteres szintkülönbséggel. A pálya melletti lift óránként 4000 síelőt szállítana. A létesítmény jelenleg még csak az előkészítési szakaszban van, az átadást 2010 őszére tervezik.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.