Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Nem gyártanak többé Cébé síszemüvegeket

2007.12.25. Bata Attila

Nem gyártanak többé Cébé síszemüvegeket A magyar síelők között is népszerű Cébé szemüveget gyártásától búcsút kell vennünk az év végén. A francia vállalat bejelentette, hogy év végéig bezárja az összes franciaországi gyárát, ahol a szemüvegek mellett a szintén népszerű bukósisakokat is gyártották. A lépést a vállalat veszteségei indokolják.

A francia céget még 1892-ben alapították és leginkább síszemüvegeiről és napszemüvegeiről volt ismert. Az utóbbi években egészítették ki kínálatukat síkesztyűvel, bukósisakkal és karórákkal. A cég 1999 óta egy olasz vállalatcsoport tagjaként működött.

A vállalat 157 milliós forgalom mellett már 13 millió eurós veszteséget volt kénytelen elviselni 2006-ban. Sajnos az már egy korábban elkezdődött folyamat része volt, hiszen 2005-öt 16,9 milliós veszteséggel zárták. A vállalat vezetői úgy döntöttek, hogy egyedül a napszemüvegek gyártását tartják meg és bérmunkában továbbra is bedolgoznak a világ ismert napszemüveg márkáinak. A napszemüvegek gyártását Kínába és Olaszországba helyezik át.

Elemzők szerint a Cébé veszteségeit az erős konkurenciának köszönheti. A téli sportokra szakosodott üzletláncokban árult olcsóbb szemüvegek végképp megpecsételték a francia cég sorsát.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.