Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Kreischberg telemark világbajnokságot rendez jövőre

2008.01.13. Bata Attila

Kreischberg telemark világbajnokságot rendez jövőre Az egyik legfiatalabb versenyágnak a 2009-es világbajnokságát az ausztriai Kreischberg rendezheti meg. A Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) ebben a szakágban is Világ Kupa sorozatott írt ki, amelynek az egyik versenyét, főpróbaként, a jövő évi világbajnokság színhelyén rendezik holnaptól.

A szervezők szerint minden készen áll a verseny megrendezésére. A hétfői versenyekre nemcsak a pályákat kellett felépíteni, hanem komolyabb marketingmunkát is kellett végeznie az ötven önkéntesnek, hiszen egy nagyon fiatal versenyág első lépéseiről van szó.

A verseny több részből áll. Először egy kétfutamos óriás-műlesikló versenyt rendeznek 25 kapuval. Minden egyes kapu mellett versenybírók állnak, és akik nem telemark stílusban veszik a kapukat azok időbüntetést kapnak. A cél előtt egy nagyobb ugratót építettek a rendezők. Itt az ugrások távolsága mellett arra kell figyelniük a versenyzőknek, hogy a talajfogás kifogástalan telemark stílusban történjen. A versenyzők sífutásban is összemérik erejüket. Egy 150 méter hosszú pályán rendezik a sprintversenyeket.

A versenyre, amelyet a jövő évi világbajnokság főpróbájának is tekintenek 14 országból érkeznek résztvevők.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
Szállástippek
Hotel-Gasthof Lercher csillagcsillagcsillagcsillag
Osztrák család által vezetett, nagy múltú szálláshely Murau központjában, Kreischbergtől 7 km-re, 4 csillagos igényes szállodai, valamint 3 csillagos kedvezőbb árú szobákkal. Wellness: szauna, gőzszauna, relaxációs terem, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Pension Kreischberg/Egger-Feiel
Hangulatos kis osztrák családi panzió szobákkal és egy új apartmannal Kreischbergtől 5 percre. Szolgáltatásai: reggeli, szauna, wifi, síbusz, játszószoba, társalgó.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Feriendorf Murau
Önálló, szépen berendezett házak Murau szélén. A környéken rengeteg kikapcsolódási lehetőség van. Akár 12 fő elszállásolására is alkalmasak a házak (70-135 m2), némelyikben pezsgőfürdő és szauna is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.