Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Elindult a Ridehouse Himalaya Freeride csapat

2008.03.03.

Elindult a Ridehouse Himalaya Freeride csapat Rövid ízelítő arról, hogy mi vár ránk az elkövetkező napokban: 4200méter - világ legmagasabb kabinos liftje - pakisztáni határ közelsége - folyamatos katonai jelenlét - kultúrák találkozása-érintetlen szűzhavas lejtők - Isten háta mögötti, eldugott hegyi falu - magashegyi majmok és hóleopárdok.

Ridehouse Himalaya Freeride (India, Kashmir)

10 fős kis csapatunk arra vállalkozott, hogy kipróbálja, milyen lehet a Himalaya lejtőin snowboardozni. India Pakisztánnal határos északnyugati tartományába, Kashmirba utazunk. Néhány évvel ezelőtt ez a környék a világ legveszélyesebb területei közé tartozott. Kashmir felett évtizedek óta három ország próbál uralkodni: Pakisztán, India és Kína. Szerencsére az elmúlt években oly gyakori határmenti zavargások és katonai akciók ma már nem jellemzőek, azonban továbbra is erős a katonai jelenlét és a határvédelem.

A politikai és katonai bizonytalanságot leszámítva a Himalaya ezen nyugati vidéke igen hógazdagnak mondható. Amit mi Európában centiben mérünk, annak itt a méter a megfelelője. Egy kiadós havazás 2-3 méter havat és jelentős lavinaveszélyt is jelenthet. A franciák által Gulmargban felépített kabinos lift a világ legmagasabbja. A 4000 méter feletti végállomástól továbbtúrázva minden irányba érintetlen lejtők és katlanok várnak ránk. Nagy izgalommal nézünk a túra elé a teljesen ismeretlen terepen, mindannyian abban bízunk, hogy nagyon érdekes kalandban lesz részünk.

Egy biztos, felejthetetlen élmény lesz!

A túra honlapja:
http://www.ridehouse.hu/kasmir/#/home/

Útvonal: Bp-Moszkva-Új Delhi-Srinagar-Gulmarg
Időpont: 2008. március 2-12.

Szorgosan vezetünk egy blog-ot, ha nyomon szeretnéd követni a túránkat, akkor látogasd a következő oldalt:
http://snowboardinginkasmir.blogspot.com/

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.