Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Átadták Moszkva első fedett sícsarnokát

2008.03.10. Bata Attila

Átadták Moszkva első fedett sícsarnokát Hosszú évek teltek el azóta, hogy elkezdték tervezni Moszkva első fedett sícsarnokát. Az építkezés sem ment a legsimábban, sokszor kellett módosítani a határidőkön, de végül is március elején sikerült átadni a város új büszkeségét, amely az üzemeltetők szerint Európa legnagyobb ilyen jellegű építménye.

Mondhatni, hogy egyelőre még szinte a semmi közepén húzták fel az oroszok a moszkvaiak első fedett sípályáját, hiszen az új csarnok mellé hamarosan lakóházakat is építenek majd, és a csarnokot átadó polgármester szerint két és fél éven belül elkészülnek egy 50 000 fős modern lakóteleppel is a sícsarnok körül.

A létesítmény természetesen impozánsra sikeredett méreteit tekintve is. A 24 000 négyzetméter alapterületű (kb. négy focipálya) csarnok a Pavshinskaja völgyben terül el. Egy négyszáz méter hosszú és hatvan méter széles pálya található benne, amelynek a szintkülönbsége 65 méter, amely igen komolynak mondható ebben a kategóriában. Az is érdekes, hogy a két kezdőlift mellett, egy modern négyszemélyes ülőszékes viszi fel a síelőket a pálya tetejére.

Külön parkot is használhatnak a snowboardosok, ahol egyszerre ötvenen férnek el, az egész komplexumban egyidőben hatszázan csúszhatnak. A csarnokban állandóan 5 és 7 fok között van a hőmérséklet, a hó készítéséről három nagyteljesítményű gép gondoskodik, amelyek egyenként napi 30 tonna havat képesek előállítani.

A sípályákat speciális hőszigetelt üveggel választják el a többi létesítménytől, a pályák mellett felépült egy aquapark, jégpálya, bowling pályák, konferenciatermek, vendéglők és játszóterek.

A Snezh.Kom névre hallgató létesítményben nem lesz olcsó csúszkálni. Csúcsidőben, munka után és hétvégén, 900 rubelbe (kb. 6500 forint) kerül egy óra vagy 2000 rubelbe (kb. 14 500 forint) egy háromórás jegy. A többi időpontban féláron lehet használni a csarnokot.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.