Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Cuche 2000 eurót ajánlott fel az ellopott bukósisakjáért

2008.03.12. Bata Attila

Cuche 2000 eurót ajánlott fel az ellopott bukósisakjáért A svájciak legjobb síelője, Didier Cuche kellemes és kellemetlen élményekkel is gazdagodott a bormiói évadzáró futamokon. Először is kiderült, hogy verseny nélkül nyerte meg a lesikló Világkupát, aztán a fényképezés alatt valaki ellopta kedvenc bukósisakját, amiért 2000 euró jutalmat ajánlott a megtalálónak.

Annak ellenére, hogy az idén sem világbajnokságot, sem olimpiát nem rendeztek az alpesi síelésben, volt okunk bőven izgalomra. Az idei szezonban harminc síelő szenvedett kisebb-nagyobb balesetet edzésen vagy versenyen, amelyek után egyeseknek az egész szezont is ki kellett hagyni. Az időjárás is többször cserbenhagyta a szervezőket, számos futamot törölni kellett, így a mostanit is, amely automatikusan Cuche végső győzelmét jelentette.

Az utolsó futam előtt a svájci öt ponttal vezetett az amerikai fenegyerek, Bode Miller előtt a lesiklás küzdelmeiben, de mivel az utolsó versenyt törölték, így automatikusan Cuche ölébe hullott a lesiklás győztesének járó kristálygömb. Cuche megjegyezte Miller felé, hogy nem örül, hogy ilyen körülmények között kellett nyernie ellene, és kijelentette, hogy az összetettben senki sem előzheti meg az amerikait.

Miller szokatlanul sportszerűen vette tudomásul a döntést, még Cuche-nek is gratulált a győzelméhez, amelyet megérdemeltnek nevezett. Persze a színfalak mögött már nem fogta vissza ennyire magát. Politikai döntésnek nevezte a lesiklóverseny törlését, szerinte a pálya alkalmas volt a versenyre, de a FIS már nem akart több sérülést az idei versenyeken.

Miller az összetettben 169 pontos, jelentősnek mondható előnnyel vezet a svájci előtt, aki már valószínűleg nem előzheti meg őt, ha Miller csak egy átlagos szuper-óriásműlesiklást produkál. A harmadik helyen az osztrák Benjamin Raich áll ebben a pillanatban 264 pontos hátránnyal, bár a technikai számokban mindkettőjüknél jobban szerepel, de túl nagynak tűnik a hátránya ahhoz, hogy elnyerje az összetett elsőséget.

Cuche elégedett a lesikló győzelmével, és lélekben már lemondott az összetett elsőségről. Sokkal jobban bántja, hogy a fotózás alatt valaki ellopta a kedvenc bukósisakját, amelyet mindenképpen szeretne visszakapni, és amelyért 2000 eurót ajánlott fel a becsületes megtalálónak. Ugyan maradt még egy sisakja a hétvége versenyeire, de pont az volt a kedvence, amelyik eltűnt.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.