Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Arctic Circle Race - extrém sífutóverseny Grönlandon

2008.03.25. sielok.hu

2008. április 1-8 között idén 12. alkalommal rendezik meg rendezik a világ legkeményebbnek tartott síversenyét Gröndlandon. Az Arctic Circle Race nevű sarkvidéki sífutóverseny igazi kihívást jelent a legkeményebb sportolók számára is. A résztvevők 8 fantasztikus napot töltenek Grönlandon.

A lenyűgöző tájakon vezető sífutópálya teljes hossza 160 km, az északi sarkkörtől 65 km-re északra húzódik. A verseny kiindulópontja a sarkkörtől északi irányban 100 km-re található 5400 fős lakosú Sisimiut lesz. A túra 3 napos időtartama alatt összesen 160 kilométert tesznek meg a sífutók; az első napi táv 57, a második 46, a harmadik pedig 57 km lesz.

Naponta összesen négy ellenőrzőpontot érintenek a versenyzők, ahol ehetnek-ihatnak és a készleteiket újratölthetik. Az első és a második nap végén Sisimiuttól 26 km-re, egy sátorokból felhúzott ideiglenes táborban éjszakáznak a résztvevők. Itt minden megtalálható lesz, ami csak a versenyzők ellátásához szükséges lehet: étkező-, ruhaszárító-, szerviz-, elsősegély és masszázssátrak, valamint 2-3 személyes, teljesen felszerelt lakósátrak.

Szinte hihetetlen, hogy a tavalyi verseny 160 km-es távját alig több, mint 11 óra leforgása alatt teljesítette a győztes versenyző! Akiknek túl sok lenne ez a táv, azok az "ACR 100" nevű versenyen vehetnek részt, melynek során a három napi össztáv kerek 100 km. A versenyben való részvételt azoknak ajánlják a szervezők, akik jó fizikai és szellemi kondícióban vannak és egy különleges kalandra vágynak.

Bővebb információk és képek a korábbi versenyekről: www.acr.gl

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.