Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Csehek építhetik fel a sivatag új fedett sícsarnokát

2008.04.07. Bata Attila

Csehek építhetik fel a sivatag új fedett sícsarnokát A cseh miniszterelnök két héttel ezelőtt az Egyesült Arab Emirátusokban tárgyalt, és ennek valószínűleg az lehet az eredménye, hogy a cseh Vitkovice cég építheti fel Abu Dhabi első fedett sícsarnokát, amely a tervek szerint a világ leghosszabb fedett sípályájával (2 km!) büszkélkedhet majd.

A sors furcsa fintora, hogy az arabok a "síőrült" cseh miniszterelnök látogatása alatt jelentették be, hogy számos nemzetközi céget is megelőzve, főleg az üvegiparban érdekelt cseh cég építheti meg az új csarnokot, amellyel egy újabb állomásához érkezett a "ki épít nagyobb fedett sípályákat a világon?" elnevezésű nem hivatalos verseny.

A tervek szerint a sícsarnok egy hatalmas bevásárlóközpont részeként épülne meg, és a tervezett két kilométer hosszú pálya magasan a világ leghosszabb fedett pályája lenne. Körülbelül háromszorosa lenne a jelenlegi leghosszabb, a német Bottrop sícsarnok 640 méteres pályájának és ötszöröse a közeli Dubai világhírű csarnokában található 400 méteres pályának. A pálya nem csak hosszúságban múlná felül a korábbiakat, hanem szélességben is duplája lenne a szokásos fedett sípályáknak.

A tervnek nem mindenki örül. A tervezett helyszín a nemzeti szimbólumnak számító 1240 méter magas Jebel Hafeet hegy, amely legalább annyira az ország jelképe, mint Budapestnek a Gellért-hegy. Ha felépülne a tervezett komplexum, akkor teljesen megváltozna a hegy arculata, amely hűvösebb klímája miatt a helyeik egyik kedvenc nyári kirándulóhelye.

KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.