Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A világ síoktatói jövőre a Mátrában találkoznak

2008.04.22.

A világ síoktatói jövőre a Mátrában találkoznak 2009 januárjában várhatóan Magyarország, a Síoktatók Magyarországi Szövetsége (SMSZ) rendezi meg az egyesületekben és klubokban működő síoktatók nemzetközi szervezete, az IVSI kongresszusát. A tervezett helyszín a Mátraszentistváni Sípark és a Galyatetői Nagyszálló.


2008. április 15-én Hans-Peter Kunz, az IVSI elnökhelyettese és Fritz Mares, az Interski főtitkára megtekintették az SMSZ által javasolt helyszíneket, s azokat a kongresszus megrendezésére alkalmasnak ítélték. Javaslatuk alapján az IVSI elnöksége a végső döntést legközelebbi ülésén hozza meg.

A nemzetközi síoktató szervezet első kongresszusát 1969-ben a svájci Mürrenben tartotta, majd 4 évente Európa, illetve a világ jelentős sícentrumait keresték fel. Legutóbbi kongresszusukat az alpesi sízés "szülőhelyén" az auszrtriai Lech Zürsben rendezték.

A 2009. évi világtalálkozó megrendezésének magyarországi lehetőségét az IVSI vezetése vetette fel, ezzel is elismerve azt a nemzetközi szinten is kiemelkedő szakmai munkát, amelyet a jóformán hegy nélküli országban a Síoktatók Magyarországi Szövetsége végez. "Hazánk ugyanis a 2007. januárjában Koreában megrendezett Interski Kongresszuson síoktató nagyhatalommá vált" - fogalmazott közleményében az SMSZ.

Az egyhetes szakmai találkozóra 150-250 résztvevő várható a világ minden tájáról. A szakmai programban technikai bemutatók, workshopok és elméleti előadások egyaránt szerepelnek. A nagyközönség érdeklődésére számot tartó rendezvény a nyitó és zárónapon a különböző nemzetek formációs sí bemutatója lesz a Mátraszentistváni Síparkban.

IVSI és SMSZ vezetők terepszemlén a Mátraszentistváni Síparkban
IVSI és SMSZ vezetők terepszemlén a Mátraszentistváni Síparkban
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Parádsasvári Fakuckó
Aprócska faházikó a Mátrában maximum 4 fő részére fatüzeléses dézsafürdővel! A tetőtérben található a hálószoba, a földszinten kényelmes nappali-étkező, kihúzható kanapéval (2 főre), illetve kis konyha is helyet kap.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Panoráma apartman
6 fős apartman saját wellnessel Parádsasváron. Két, egyenként 3 ágyas szoba, étkező, jól felszerelt konyha és egy fürdőszoba található a házban. Az udvaron elhelyezett fűthető dézsafürdő és szauna remek kikapcsolódást nyújt egy aktív nap után.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.