Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

25. születésnapját ünnepelte a Síoktatók Szövetsége

2014.09.15. 2014.09.16. Wesselényi Andrea | frissítve: 2014.09.16.

25. születésnapját ünnepelte a Síoktatók Szövetsége A Síoktatók Magyarországi Szövetsége fennállásának 25. évfordulója alkalmából jubileumi évadnyitó ünnepséget szervezett szeptember 14-én, vasárnap délután a budai Kopaszi-gáton, a Ponyvaregény étteremben. Sárkányhajó csapatversennyel indult a program, amit meghitt megemlékezés követett.
"Az ünneplés azt jelenti, hogy egy rövid időre megállunk, hogy visszatekintsünk az elmúlt időkre, megnézzük, hogy honnan indultunk, és sok-sok munkával hová jutottunk." - kezdte köszöntőjét dr. Egri Katalin, az SMSz jelenlegi elnöke, aki az este fő szervezője volt. Az eseményre 130 síoktató gyűlt össze, hogy együtt emlékezzen az alapítókra és gondoljon azokra, akik az eltelt évek alatt sokat tettek azért, hogy hazánkban is minél több ember megismerhesse és megtanulja ezt a csodálatos sportot. Egykori versenyzőből lett oktatók, testnevelőtanárok, síiskolák alapítói, legendás táborok szervezői, igazi síoktató egyéniségek vehették át sorban az SMSZ jubileumi oklevelét és az emlékplakettet. Öröm volt hallani a visszaemlékezéseket, hiszen ahogy síelőnek, úgy minden síoktatónak van a múltjában valaki, akinek köszönettel tartozik, aki "elindította a lejtőn".

Örömteli trend, hogy a szervezett síoktatásra egyre nagyobb igény mutatkozik hazánkban. Az elmúlt években gombamód szaporodtak a fővárosban és környékén a műanyagpályás síiskolák, ahol óvodás és iskolás korú gyerekek ezrei ismerkednek meg a sízés alapjaival. A hazai sípályákon is létrejöttek síiskolák: Eplényben, Kékestetőn, Mátraszentistvánon, Sátoraljaújhelyen és Visegrádon is képzett oktatókkal tanulhatnak a kezdők, akik azután bátrabban merészkedhetnek a külföldi pályákra. Az SMSz múltjában szerepet játszó nagy úttörők mellett a hazai sípályák és síiskolák jelenlegi üzemeltetőit, vezető oktatóit is felköszöntötte.

A szervezők bennünket is megleptek egy szép emléklappal: Gratulálunk ezúton is a születésnaphoz és további sikereket kívánunk minden síoktatónak és az SMSZ-nek is munkájában.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
KAPCSOLÓDÓ VIDEÓ
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.