Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A méteres friss hó hatalmas tumultust hozott a liftnél

2018.03.06. Bata Attila

Nagyon komoly havazást kapott az előző napokban Amerika nyugati része, azon belül is a kaliforniai és a Lake Tahoe környékén található síterepek. Néhányan kénytelenek voltak bezárni egy-egy napra a megnövekedett lavinaveszély miatt. Ahol kinyitottak, ott kevés pálya működött és túl sokan voltak.
Részlet a videóból
Részlet a videóból
Squaw Valley és Alpine Meadows is kivette a részét a nagy havazásból. A síterep tegnapi közleménye szerint az elmúlt héten kb. 250 centiméter hó hullott. Fantasztikus képeket tettek fel a közösségi oldalakra, amely után nagyon sok síelő kelt útra. Az idén először adathatott volna meg az élmény, hogy ilyen hatalmas hóban húzzák az íveket.

Flúgos futam a sílifthez
Néhány beszámoló szerint nem a legjobban sült el a dolog. Voltak síterepek, ahol a lavinaveszély miatt ki sem nyitottak, ők talán bölcsen döntöttek. Alpine Meadows síterepe ugyan kinyitott, de a teljes felső szakaszt le kellett zárni lavinaveszély miatt. Maradt néhány síelhető pálya és terület az alsó részen.


A tömeg pedig megérkezett. Sokan órákat álltak a dugóban, hogy megérkezzenek a teli parkolókba. A fenti videó azt mutatja, hogy micsoda versenyfutás zajlott az egyik lift előtt.


Voltak, akik néhány csúszás után megunták, hogy órákat kellett várni a liftre és hazamentek. Mások azt bánták meg, hogy felszerelést béreltek, mert nem nagyon tudták kihasználni ebben a tömegben.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.