Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

305 km pálya: létrejött Ausztria legnagyobb síterepe

2016.12.12. Bata Attila

December elején ünnepélyesen átadták az új liftet (Flexenbahn) Lech-Zürs síterepén. Nemcsak egy sima liftátadásról beszélünk, hanem egy olyan liftről, amely szomszédos síterepeket köt össze. Ezzel a fontos lifttel létrejött Ausztria legnagyobb síterepe, a Ski Arlberg, ahol 305 kilométernyi pálya várja a síelőket.
Körülbelül kilenc hónappal ezelőtt már beszámoltunk a tervekről, és az osztrákok hat hónap alatt 45 millió eurós beruházással megépítettek négy darab tízszemélyes kabinos liftet, köztük a Flexenbahn-t, amely összeköti a Zürs-t a Stuben/Rauz résszel. Az új lift összeköti Tirolt Vorarlberggel, liftekkel összekötött síelhető kilométereit tekintve a legnagyobb síterepnek számít ezentúl Ausztriában, és az ötödiknek az egész világon.

Helyzetjelentés az átadás előtti napon
A két összekötött rész között korábban buszok közlekedtek, a helyiek szerint napi 120 autóbuszjárat biztosította az összeköttetést.

Az új lift lesz a kapcsolat lelke. 2400 fő/órás kapacitásával, 1,8 kilométeres hosszával és 47 kabinjával. Ezzel együtt összesen 87 sílift található az összekötött St. Anton, St. Christoph,  Stuben, Zürs, Lech, Oberlech, Warth és Schröcken síterepein.

Látványterv 1.
Más síterepek mintájára itt is kijelölnek egy körutat, vagy "körhintát", hogy megkönnyítsék a pályák választását, vagy érdekesebbé tegyék a síelést. A "Run of Fame" névre elkeresztelt pályakombináció igazán jó lesz egynapos síelésnek a maga 65 kilométerével és 18 ezer méteres szintkülönbségével.

Látványterv 2.
Az új liftet a december 2-i hétvégén adták át. A december 9-i hétvégére már 68 kilométernyi pálya volt síelhető a 305-ből, a hóágyúknak köszönhetően. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.