Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

50 euró felett a napijegy számos osztrák síterepen

2018.01.02. Bata Attila

Néhány évvel ezelőtt nagyon lassan közelítettek a napijegy árak a lélektani határ, az 50 euró felé. Amint átléptük ezt a határt, a síterepek sem voltak kevésbé szívbajosak, és nagyobb léptékben emelték az árakat. Most ott tartunk, hogy közel 30 osztrák síterepen drágább a napijegy 50 eurónál (kb. 15 500 forint).
Kép: Kitzbühel / Facebook
Kép: Kitzbühel / Facebook
Egy üzemeltetői konferencián elhangzott egykori vélemény szerint az osztrák síterepek harmada veszteséges, harmada nullszaldó körüli, a maradék harmad pedig nyereséges. Ők azok, akik a Ski amadétól nyugatra folyamatosan fejlesztik a síterepeket és ennek az árát a bérletekben is érvényesítik.

A legtöbbet egy napijegyét a tiroli Kitzbühel síterepén kell fizetni. Az idei főszezontól már 55 eurót. Itt tavaly még csak 53 euróba került a napijegy. Idén emelt 53 euróra négy top osztrák síterep: Sölden, Ischgl, Saalbach és Ski Arlberg.

A legdrágább és legolcsóbb osztrák síterepek
A legdrágább és legolcsóbb osztrák síterepek
A síterepek szerint a sok lift és a sok pálya fenntartása ennyibe kerül. Sokan leosztják a síterep pályakilométereit a bérletárakkal, de ez könnyen félrevezető lehet. Egyrészt, ritka az ideális alkalom, amikor minden pálya használható, másrészt olyan vad következtetésekre is juthatunk, hogy Észak-Koreában drágább síelni, mint Ausztriában.

Azt említsük meg, hogy a többi országgal összehasonlítva, Ausztriában a legmodernebbek a liftek és itt költenek a legtöbbet hóágyúkra. Az osztrák sajtó már svájci árszínvonalról ír, de a legdrágább osztrák síterep sem lenne benne az öt legdrágább svájci között, és akkor még nem beszéltünk az amerikai vagy ausztrál árakról...

Ezen a listán az osztrák síterepeket listázzuk bérletárak szerint. A mi csoportosításunk szerint 27 síterep lépte át az 50 eurós határt. Ez a szám máshol más lehet, attól függően, hogy sírégiókat és síterepeket mennyire bontják szét vagy kezelik egyben.
KOMMENTEK
TibiF | 2018.01.02. 18:30
Az osztrák napijegy árak még nem érték el a svájci szintet de közelítenek a svájcihoz. Egy átlagos svájci napijegy 64CHF ami jelenlegi átváltási áron kb. 55EUR. Az tény, hogy a nyugat ausztriai liftek(Salzburg, Tirol, Voralberg) modernebbek mint a svájciak pedig Svájc drágább. Másik dolog amit észrevettem, hogy a nyugat ausztriai síterepek fejlődnek a legjobban ez meglátszik a napijegy árán is.
jóska63 | 2018.01.02. 21:07
Hát a sí média nagyban felelős az áremelkedésékért, mert hypeolja az új lift fejlesztéseket, ami ugye pénzbe kerül. Szerintem sokan hajlandóak nem fütött síliften utazni napi 20 euroért!
Varghasz | 2018.01.02. 21:27
Nem Ausztria (már), egy titkos tipp Dél-Tirolban: Ahrntal. Modern liftek, de még nem ennyire elszállt árak.
Napijegy főszezonban 43.50 EUR, 73 km pálya, 1500 méter szintkülönbség.
http://www.skiworldahrntal.it/de/sk...i/preise/winterpreise
minerel | 2018.01.02. 21:53
Svájcban a bérek is magasabbak annyi százalékkal. :-)
Emlékeszem amikor 2oldalas cikkben háborogtak amikor a 40 eurót érték el--
| 2018.01.02. 22:22
Ahol drága a síelés az USA. eleve dinamikusan változik, tehát nem fix hogy holnap annyiért veszed mint 4 nap mulva.
Prcsk | 2018.01.03. 16:55
Sellaronda Olaszország-napijegy 59 EU + parkolójegy! És közel sincsenek olyan liftek,mint pl. Ischgl-ben vagy Saalbachban...

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Boutique Hotel Bruggwirt csillagcsillagcsillagcsillag
A 4 csillagos Boutique Hotel Bruggwirt St. Johann in Tirol központjában található, 900 m-re a sífelvonótól. Szobái egyedi bútorokkal és dizájnelemekkel berendezettek, egy részük kilátással a kitzbüheli hegyekre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Gasthof Kammerhof
A tradicionális, teljesen felújított panzió felszereltségéhez recepció, étterem (pizzéria), reggeliző-étkező, társalgóhelyiség, parkoló, terasz tartozik. Skiwelt Wilder Kaiser ingyenes síbusszal: 15 perc.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.