Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

60-80 cm friss hó Svájcban 2500 méter felett

2016.02.02. Bata Attila

Az időjárás felelőse megint elfordította arcát a síelőktől egy időre, de legalább is furcsa játékot űz velünk. Az utóbbi napokban szépen havazott az Alpok északi oldalán, de az alacsonyabb helyeken eső lett belőle, fent pedig maradt a vizes hó. Átmeneti melegedés után kisebb havazás, majd újra enyhe idő jön.
Szombat este és hétfő reggel között rengeteg csapadék hullott Svájcban, és ezúttal is Wallis kanton északi és nyugati oldala volt a nyertes 60-80 cm friss hóval. A kanton többi részén és Gotthard régióban 40-60 cm hó hullott. Az északi oldalon az ország többi részén szintén havazott egy keveset.

Saas Fee: 70 cm hó hullott
Saas Fee: 70 cm hó hullott
A havazás elég magasan, 2000 méteres magasságban kezdődött el. Alatta sajnos csak eső esett. Később a havazás határa felment 2500 méteres magasságra, a fentebb leírt értékeket is ebben a magassági régiókban mérték.

Sajnos hétfő délben már több helyen is 5-8 fok között mértek a hőmérők 2000 méteres magasságban, a nulla fok határa pedig egészen 3700 méterig emelkedett.

Saas Fee: 70 cm hó hullott
Saas Fee: 70 cm hó hullott
Ma is hasonló időt várnak a hegyekben, +7 fokos hőmérséklettel 2000 méteren.

Val d
Val d'Anniviers
Szerda ismét változást hozhat. Megérkezik a hidegebb idő és a havazás. Egészen 1300 méterig süllyedhet a hóhatár és 20-40 cm hó érkezhet. Utána azonban ismét enyhébb időszak következik ...
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.