Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

80 éves bácsi négyméteres lécekkel síel

2017.02.26. Bata Attila

Persze nem állandóan, legutóbb például az unokaöccse kedvéért. Art Furrer a nyolcvanas években lett ismert, amikor egy kandi kamerás felvétel kedvéért felcsatolta a négy méter hosszú síléceket. Azóta a lécek a pincében pihentek, amíg 34 évvel később az unokaöcs rákérdezett, hogy most is tudna rajtuk csúszni?
Art Furrert 34 évvel ezelőtt ismerte meg a világ, amikor egy kandi kamerás műsor kedvéért amerikai kezdő síelőnek kiadva magát jelentkezett be egy síiskolába oktatásra. Jelentkezett is az oktatónál jellegzetes cowboy kalapban és négy méter hosszú lécekkel. Nos, nem ilyen a tipikus kezdő. A közönség természetesen jól szórakozott a síoktató hölgy meglepetésén, de azon is, hogy Fuller azt is bevállalta, hogy a dióverő méretű lécekkel még egy patakba is becsúszott.

A klasszikus kandi kamera felvétel
Azt tegyük hozzá, hogy Fuller akkoriban síakrobataként is versenyzett és fellépett, így vélhetően nem álltak messze tőle a síelős kunsztok. A hírnevet meghozó lécek később a pincébe kerültek, és mindaddig nem kerültek elő, amíg az unokaöccse egy szép napon rákérdezett.

Fuller február 24-én ünnepelte 80. születésnapját, ennél keresve se lehetett volna jobb alkalmat találni, hogy újra a négyméteresre álljon és döbbent tekintetek között induljon el felvonózni és jöjjön le a pályán, ahogy ezt a fenti videó is mutatja.

Fuller mára az idegenforgalomban találta meg a számítását. Svájcban több szállodát és hat éttermet üzemeltet még ebben a korban is.

Az 1983-as jelenet és az idei csúszás
(Igen, a léc színe időközben mintha megváltozott volna, de a mérete vélhetően megmaradt...)
KOMMENTEK
WAndrea | 2017.02.26. 09:01
Volt szerencsém találkozni vele az Aletsch Arénában 4 évvel ezelőtt.

"Cowboy kalapban, széles mosollyal jelenik meg Art Furrer, hét helyi szálloda tulajdonosa, Riederalp legismertebb személyisége. Nagy megtiszteltetés, hogy személyesen ő fogad minket. Nem csak üzletemberként, de síoktatóként is sikeres karriert tudhat maga mögött: Amerikában többek között Leonard Bernsteint és a Kennedy család gyermekeit is ő tanította meg síelni. Sőt, a freestyle sízés feltalálójának tartják, ő importálta a tengeren túlról a "trükksít", ahogy eleinte nevezték. A szállodalánc logója az ő síakrobata sziluettjét formázza."
http://sielok.hu/rovat/utazas/cikk/...svajc-gleccserek-nyomaban...
minerel | 2017.02.26. 11:07
Az unokaöccs a Völkl marketingese volt? :-)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.