Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az idei fejlesztések a Mátraszentistváni Síparkban

2016.12.15. Sípark.hu

A négyüléses felvonó ebben az évben ugyan még nem készülhetett el, de így is az elmúlt öt év legnagyobb beruházását hajtottuk végre idén a Síparkban. Rengeteg munkát végeztünk a háttérben, amelyek segítik a Sípark hosszú távú működését.
A mintegy nettó 70 millió forintos összértékben végrehajtott fejlesztések és karbantartások külső szemlélő számára talán nem is olyan látványosak, azonban ezeknek a beruházásoknak annál fontosabb hatásai lesznek majd a síközpont hosszú távú, kiszámítható működését illetően.

Az áramszolgáltatótól többlet áramot igényeltünk, amelyhez új bekötési pontot kellett létesíteni. A szivattyúk kapacitása is megduplázódott, a régi rendszert pedig felújítottuk. A hóágyúk és a szivattyúk ellátásához így nem volt elegendő a meglévő vezetékhálózat, ezért közel 900 méter hosszúságban kellett új földkábeleket lefektetnünk.

Ez a fejlesztés már idén is lehetővé teszi, hogy egyszerre akár kétszer annyi hópótló berendezést lehessen beüzemelni a felső részeken mint eddig. A cél, hogy szükség esetén minél rövidebb idő alatt lehessen a szükséges hómennyiséget pótolni. A beruházás hatása igazán a jövő évben lesz érezhető, amikor terveink szerint elkészül a két puffer víztározó is biztosítva szárazabb időszakokra is a csapadékvíz utánpótlását.

Az új gépészeti berendezéseknek nem csak a teljesítménye nagyobb, hanem a szűrőrendszer is fejlettebb lesz, tehát még tisztább vízből lehet majd havat előállítani.

Ami szembeötlőbb a síelők részére, hogy újjáépítettük a korábbi szivattyúházat, illetve tájképi szempontból is kedvezőbb, esztétikus faburkolatot és tetőt is kapott a létesítmény.

Az elmúlt síszezon pénzügyi eredménye nem tette lehetővé, hogy saját forrásokból meg tudjuk valósítani a négyüléses felvonót.

Tavasszal, a helyi önkormányzattal konzorciumban indultunk el egy uniós pályázaton, később azonban az önkormányzat képviselő-testülete mégsem támogatta a közös részvételt, így határozatban léptek vissza a pályázattól.

A nyomvonal kitisztítása megtörtént és az engedélyek is rendben vannak, ezért bízunk benne, hogy a következő esztendőben valóban felépíthető lesz a négyüléses.

További újdonságok a Síparkban:

A pénztárban új SKIDATA kiszolgálói pult létesült, és a SKIDATA beléptető rendszert ismét továbbfejlesztettük.

Idén új kamerák kerültek kihelyezésre, olyan helyekre ahol korábban nem volt kamera.

Online felületen is elérhető lesz a kétévente kiadásra kerülő Sípark katalógus, amelyben megtalálható a szálláskiadók legfrissebb információi és sícsomagjai is.

A fejlesztések mellett idén is szükséges volt felújítási és karbantartási munkákat végezni. Ezek közül a legjelentősebb az alsó vízkivételi tározó felújítása, karbantartása volt.
KOMMENTEK
Mliner László | 2016.12.15. 22:47
Bla-bla-bla.
Lassu halal...
Hókupac | 2016.12.16. 08:34
Szerintem ésszerű döntések, vállalható kockázattal.

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
Mantara Vendégház
Mátraszentlászló központjában, a mátraszentistváni Síparktól mindössze 700 méterre, 6 hálószobás vendégház várja vendégeit. 80 m2 tágas nappali, 14 fős étkező, felszerelt konyha áll rendelkezésre.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Fogadó a táncoló kecskékhez
Összesen 12 darab kétágyas szobával várja vendégeit a fogadó, Galyatetőn, a mátraszentistváni Síparktól 3 km-re. Ellátás: félpanzió, vagy a'la carte a ház éttermében és kávéházában. Wellness: szauna és jacuzzi.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Avar Hotel Mátrafüred csillagcsillagcsillagcsillagSuperior
Vendégeink 5 különböző szobatípusból választhatnak, éttermünk svédasztaláról falatozva kulináris élményeket élhetnek át, felfrissülhetnek több mint 1.000 m2-en elterülő wellness oázisunkban, aktív kikapcsolódásként kétpályás bowling pálya és fitness termünk vár.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.