Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A csapatok versenyében is indulhatunk a téli olimpián

2018.01.25. Magyar Sí Szövetség

Csapatversenyben is indulhatnak alpesi sízőink az olimpiai játékokon, miután a kvóták visszaosztásakor a magyar csapat indulási jogot kapott a Nemzetközi Síszövetségtől.
Ezáltal egy újabb férfi síző is kvótához jutott, így Kékesi Márton mellett a világkupa pontszerző Samsal Dalibor vehet részt az olimpián, a dél-koreai Pjongcsangban. A magyar csapat két női tagja Hozmann Szonja és Maróty Mariann lesznek. Magyarország először versenyezhet a világ legjobb 16 csapata között.

Bár Miklós Edit világklasszis versenyzőnk sérülése miatt nem lesz ott a téli olimpián, de kiváló eredményeinek köszönhetően sikerült újabb sporttörténelmi sikereket elérnie sísportunknak: az alpesi sízők csapatversenyében először magyar sízők is bizonyíthatnak, ezáltal a férfiaknál és a nőknél is két-két versenyző képviselheti majd az országot. A szakvezetés döntése értelmében a két férfi kvótát Kékesi Márton és Samsal Dalibor kapja. A nőknél már korábban eldőlt, hogy Hozmann Szonja mellett várhatóan Maróty Mariann utazhat, amennyiben a FIS elfogadja az egyik kvóta B kvalifikációs versenyzőhöz kerülését. Azáltal, hogy a csapat megkapta az indulási jogot, ez a döntés automatikusan két-két helyhez juttatja Magyarországot.

Mára biztossá vált, hogy a Magyar Sí Szövetség három sportágban 7 sportolóval képviselheti Magyarországot a dél-koreai Pjongcsangban.

Alpesi sízés - Hozmann Szonja, Maróty Mariann Mimi, Kékesi Márton, Samsal Dalibor
Sífutás - Szőcs Emőke, Kónya Ádám
Szabad stílusú sízés - Elizabeth Swaney Mariann

„A Magyar Sí Szövetség ezen felül is segíteni kívánja a teljes magyar olimpiai csapat sikerét, ezért valamennyi olyan kísérői akkreditációt, amelyre már csapatai felkészítése és versenyeztetése érdekében nincs szüksége, teljes egészében átadja a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetségnek elősegítve céljaik teljesülését, hogy a 2018-as olimpiáról minél fényesebb érmekkel térhessenek haza sportolóik” – közölte Kapitány Ildikó a síszövetség főtitkára, a Magyar Olimpiai Bizottság tagja.

„ Nagyon örülünk a magyar sísport sikerének, legfőképp azért, mert az olimpiák történetében először lesz csapatverseny, és nagy dolog, hogy a magyar sízők is ott lesznek. Sajnálom, hogy ennek a sikernek nem lehet részese Miklós Edit. De bízunk benne, hogy a Samsal Daliborral kiegészült csapat a legjobb eredményeket tudja haza hozni alpesi síben is” – nyilatkozta Stark Márton, a szakág szövetségi kapitánya. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.