Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A legnagyobb fűre festett kép a svájci hegyoldalban

2016.08.15. Bata Attila

Két segítőjével együtt öt napon át, napi 12 órán keresztül festett a Svájci-Alpok hegyoldalának füves részén a francia Guillaume Legros, vagyis művésznevén Saype. A hatalmas, 10 ezer négyzetméteres, alkotás a Berni-Alpokban található síterep, Leysin feletti hegyekben került vászon helyett a zöld hegyoldalba.
Kép a művész weboldaláról (saype-artiste.com)
Kép a művész weboldaláról (saype-artiste.com)
A fűben megpihenő, pipázó juhász képével augusztus elején készültek el. A festéshez csak természetes alapú festéket használtak, amely nem károsítja a környezetet és az első nagyobb eső könnyedén eltünteti. A mű megalkotásához közel 1000 liter festéket használtak fel, festékpisztollyal.

Komoly fizikai munka volt a festés, ahogy Saype elmondta, ha véletlenül a hegy alján felejtettek egy festékes vödröt, akkor félórába telt azt felcipelni. A 100x100 méteres alakot először kimérték, majd később drónnal ellenőrizték, hogy halad a munka, és ha kellett, akkor korrigáltak az arányokon.

Így készült, a svájci tévé riportja
Az alkotás nagysága nem számít rekordnak, azt egy horvát művész tartja 10,8 ezer négyzetméterrel, igaz az vászonra készült. Saype tavaly már készített egy ehhez hasonló művet "kicsiben". Akkor a francia síterep, La Clusaz fölé rajzolt egy 1400 négyzetméteres női portrét a fűbe - írja a Le Progress.

Ez a tavalyi alkotás
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.