Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A magyar férfi műlesiklás első világkupa pontjai

Samsal Dalibor 22. szlalomban a wengeni világkupán

2016.01.17. Magyar Sí Szövetség

Első világkupa pontjait gyűjtötte be magyar színekben Samsal Dalibor az alpesi sí világkupa wengeni szlalom versenyében, miután szenzációs sízéssel a 22. helyen végzett. Ezzel a magyar sí sport több évtized után ismét világkupa pontokat szerzett a férfi szakágban is, míg műlesiklásban ez az első világkupa pontot érő helyezés.
Okos versenyzéssel sikerült pontszerző helyen végeznie Samsal Dalibornak a férfi alpesi sí világkupa sorozat svájci Wengenben rendezett műlesikló számában. A tavalyi szezon óta magyar színekben szereplő síző célkitűzése az volt, hogy sikerüljön a pontszerzés, és minél több alkalommal végezzen az első harmincban.

A wengeni lesikló pálya alsó szakaszán rendezték a szlalom versenyt, egy nem túl meredek lejtőn, de a pálya tűzése miatt nem volt egyszerű jól teljesíteni rajta.

Az első futamban az olimpiai 18. helyezett Samsal Dalibor a 62 induló között 50-es rajtszámmal vágott neki a pályának, és sikerült az első harmincban végeznie, így bejutott a második futamba, ahol harmadikként rajtolhatott. A második futamban bátran ment neki a pályának és magabiztosan kerülgetve a kapukat ért célba.

A pálya még a legjobbakon is sokszor kifogott, így a második futamban is sorra estek ki a versenyzők, leginkább a pálya közepén egy laposabb szakasznál, és a sízők teljesítményét az időjárási viszonyok is próbára tették.

Dalibor egyéni csúcsa a világkupa sorozatban eddig egy 22. helyezés volt, amelyet még horvát nemzeti színekben ért el hazai pályán Zágrábban. Így most Wengenben beállította egyéni csúcsát. A szakági rangsorban pedig 9 pontjával a 42. helyen áll.

A szám győztese a norvég Henrik Kristoffersen lett.

„Nagyon örülök Dalibor eredményének, gratulálok neki és kiváló edző édesapjának Rajko Samsalnak egyaránt. Talán az is hozzájárult a mostani sikerhez, hogy Walter Hubmann egy ideje már, mint vezető tréner Stark Márton alpesi kapitánnyal az alpesi szövetségi programokban résztvevő versenyzők felkészítése mellett az elmúlt hetekben Dalibor felkészülését is segítette. A sok munka, a hit és a bizalom meghozza a megérdemelt sikereket. Remélem, ez az áttörés lélekben is erősíti nemcsak Dalibort, hanem Miklós Editet és valamennyi versenyzőnket, akik szintén nagyszerű sikereket érnek el” – nyilatkozta Dr. Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.