Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A Szőllős testvérek nem magyar színekben versenyeznek

2018.01.04. sielok.hu

Pont került a Szőllős család és a Magyar Sí Szövetség közötti vita végére. Az itthon eltiltásokkal sújtott három Szőllős testvér megegyezett a szövetséggel. A testvérek izraeli színekben folytatják tovább, a szövetség pedig nem gördít akadályt az országváltásuk elé.
A történet tavaly tavasszal kezdődött, amikor a szövetség vitatott indokok alapján brutális eltiltást mért ki a három fiatalra. A 14 éves Noát 1 évre, a 18 éves Barnabást és a 20 éves Benjamint 2 évre tiltotta el. Ilyen mértékű eltiltást nem szoktak rendezetlen sportorvosi engedélyekért osztogatni, főleg nem ilyen fiatal sportolóknak, és főleg nem a sportolóknak.

Időközben petíció is indult a büntetés eltörléséért, amelyről mi is beszámoltunk. Többszöri tárgyalások után a büntetések csökkentek, de a család számára nem elégséges mértékben.

A tárgyalások alatt megjelent a sajtóban, hogy a szövetség azt "tanácsolta" a családnak, hogy váltsanak országot, és induljanak külföldi színekben. A Szőllős család megegyezett az izraeli szövetséggel és a hírek szerint már a nemzetközi szövetség is izraeli versenyzőként tartja őket nyilván.

A váltással a fiúk biztosan lemaradnak a februári olimpiáról, mivel nem fog eltelni három év a honosítás óta. A büntetésük miatt valószínűleg magyar színekben sem indulhattak volna. Versenyzésükben nagy változás nem várható, hiszen eddig is jórészt saját pénzükből versenyeztek. 
KOMMENTEK
maci-laci | 2018.01.04. 21:51
No comment :( :(
százas | 2018.01.04. 23:18
Akkor ők most már soha többet nem lehetnek magyarok?
nagyapa | 2018.01.05. 01:11
Mindegy hogy mi az eredmény,csak "nekünk " legyen igazunk.Üdv
keskusta | 2018.01.05. 09:45
Ezek megérik a pénzüket!Mármint a tisztelt "szövetség".
hikefun | 2018.01.05. 23:33
Ez olyan ízigvérig hazai történet! A szövi meg milyen jófej, nem gördít akadályt...! Nem ismerem az események hátterét, hogy őszinte legyek nem is vagyok rá kíváncsi, elég ez így is!
De nincs gond, majd honosítunk helyettük valakiket!
(Közben meggondoltam magam, kíváncsi vagyok és szeretném részletesen megismerni eme dicső ügy hátterét, illetve mindkét oldal érveit!)
Daddy | 2018.01.07. 14:25
Úgy olvastam, hogy a fiatal versenyzők édesapja kettős állampolgár. Amennyiben a másik állampolgársága osztrák, német, francia, olasz vagy USA lenne, biztos nem hozott volna ilyen döntést, mert abban a mezőnyben nem kerültek volna olyan támogatotti helyzetbe mint amit Izrael biztosít számukra.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.