Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

A versenyek versenye szombaton Kitzbühelben

2013.01.25. Bata Attila

A versenyek versenye szombaton Kitzbühelben Szombaton rendezik meg azt a versenyt, amelyet tényleg kötelező megnézni minden sírajongónak, a híres kitzbüheli Hahnenkamm verseny. Immáron 73. alkalommal rendezik meg az osztrákok népünnepét, ha lehet, akkor feltétlenül üljünk le a tévé elé szombat délelőtt fél tizenkettőtől.
Ezért érdemes az ausztriai síelés közben beülni egy órára egy hüttébe és nézni a versenyt, feltéve hogy még akad szabad hely valahol a távolban. Ezért érdemes bevezetni a HD adásokat a tévében, de leginkább egyszer megnézni a többi nyolcvanezer nézővel együtt élőben a helyszínen. Ez maga a nemzeti ünnep Ausztriában, a legnézettebb sportműsor minden évben a tévében. A verseny ahol megjelenik celebvilág, Schwarzeneggerrel az élen.

Szóval ezen a héten már mindenki arról beszél, hogy mi lesz Kitzbühel síterepén, a Hahnenkamm hegyen, vagy a Streif pályán, ugye ezt a három szót minden iskolás ismeri az osztrákoknál. A verseny hírnevét a hihetetlenül nehéz pálya, a nagyszerű hangulat és tragikus események adják. Itt nyerni, legalább egyszer, ez minden síelő álma.

Tavaly, az akkor visszavonult svájci Didier Cuche nyert, sőt az utóbbi öt évben csak a svájciak tudtak nyerni az osztrákok szent hegyén. Svájci győzelemre most nagyon kevés az esély, hiszen ebben az évben nagyon gyengén szerepelnek a svájci férfi síelők.

Az osztrákok nagyon jó formában voltak a múlt héten a svájciak hasonlóan klasszikusnak számító wengeni versenyén. Sőt a heti edzéseken is tele volt az élmezőny osztrákkal. Érdekesség, hogy Benni Raich pénteken 400. alkalommal indult VK versenyen, bár a szombati lesiklásban nem fog sok vizet zavarni.

Milyen is ez a pálya? Remek videó szöveges magyarázatokkal
Annál inkább figyelni kell majd a norvég Svindalra, aki bombaformában van, igaz, hogy a múlt heti wengeni versenyen egy hatalmasat bukott, de itt megnyerte a pénteki szuper-óriásműlesiklást. A múlt heti versenyt imponáló fölénnyel nyerte az olasz Innerhofer, aki most biztosan nem fog nyerni, mert a versenybíróság megbüntette.

Az idén új szabály van a síelésben, elrontott vagy eltévesztett kapu után nem lehet folytatni a versenyt vagy az edzést (szlalomban kivételes esetben megengedhető). Érdekes, hogy meghallgatásán Innerhofer is arra hivatkozott, hogy nem tudott a szabályról. A szezon elején még csak figyelmeztettek ezért, de az utóbbi időben már szigorúan büntetnek. Innerhofer az egyik edzésen folytatta a síelését miután kiesett ezért pénzbüntetést kapott, valamint csak 46-os rajtszámmal indulhat, amely azt jelenti, hogy addigra a pálya már olyan állapotba kerül, hogy semmi esélye sem lesz az első helyre.

A pálya egyébként brutálisan nehéz. Betonkeményre hizlalt vastag jég, meredek szakaszok, és a jól előkészített hatalmas ugratók mellett a buckás felület fogja dobálni a síelőket 130-140 km/órás sebességnél. Itt tényleg meg kell ünnepelni már azokat is, akik egyáltalán le tudnak jönni ezen a pályán.

A versenyek versenyét szombaton 11:30-kor rendezik, az Eurosport élőben közvetíti.
KOMMENTEK
százas | 2013.01.25. 17:13
Tényleg brutális. El kell, hogy menjek egyszer.
huligan | 2013.01.25. 20:13
Vendégségben leszek disznó vágáson. A házigazda, amikor kérdezte, hogy mire van szükségem a két nap alatt, a EuroSportot mondtam neki először... Nem értette miért...:)
Egyébként ez is a versenyek versenye lesz, csak itthon:
http://sielok.hu/rovat/alpesi/cikk/...boda-pal-kupa/
http://www.talponsielok.hu/snowshow.../a1.html
cannibale | 2013.01.25. 21:12
Hogyan szedi össze magát az elején! Fantasztikus.
specialk | 2013.01.26. 12:27
Az egyik versenyzo hatalmasat szaltozott. Szerencsere talpra erkezett. Eleg felelmetes volt. Ha fejjel csapodik be, akkor sulyosan megserult volna. Vagy 100km/h-val ment az eses elott.

Szállástippek
Dorfresort Kitzbühel
Exkluzív apartmanok Kitzbühel és Wilder Kaiser - Brixental között Reit településen. Kutyabarát szállás, több típusú és méretű apartmannal, jól felszerelt konyhával, sítárolóval, wellness részleggel és étteremmel várja vendégeit.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Pension Alta Vista csillagcsillagcsillag
Családias hangulatú panzió a Wildkogel-Arena síterep közvetlen közelében. A szobák többsége 2013-ban fel lett újítva, mindegyikhez külön fürdőszoba és TV tartozik. További szolgáltatások: WIFI, szauna, játszószoba, billiárd, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Ludwighaus
A Ludwighaus fiatalos alpesi ház Neukirchen am Grossvenediger központjában, a Wildkogel Arena sítereptől kb. 600 m-re található, de Kitzbühel és Zillertal síterepei is 15 perc alatt elérhetőek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.