Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Itt a világ első üvegből készült snowboardja

2013.02.22. Bata Attila

Itt a világ első üvegből készült snowboardja Különös kísérletbe fogott egy amerikai hódeszkás vállalkozás vezetője. Olaszországba utazott, ahol csak üvegből elkészítette a lapját, majd kötést tettek rá, egy kis grafikát és teljesen úgy nézett ki, mint egy normális snowboard. Aztán következett a puding próbája, egy csúszás a toszkán hegyekben.
Dave Lee a Signal Snowboard vezetője. Az ETT (Every Third Thursday) videós rovatuk legújabb számában egy érdekes kísérletről számolnak be. Dave Lee Olaszországba utazott, ahol először egy családi üzemben elkészítik, méretre vágják, és kifúrják a lapját, amely először a világon 100% üvegből készül. Miután két nap alatt elkészült a lap, a következő feladat az üveg temperálása. Hasonlóan az autók szélvédőjéhez, a temperálás azért szükséges, hogy törés esetén az üveg szilánkjai ne röpüljenek egyesével minden irányba.

Az üveg snowboard elkészítése és próbája Olaszországban
A temperálás, egy kis minimalista dizájn, a kötés felszerelése és kész az üvegboard, lehet vele próbálkozni. Öt nap alatt elkészült a csodadeszka, és irány a toszkán hegyek, Abetone síterepe. A videó alapján mindenki eldöntheti, hogy mennyire használható a deszka, úgy tűnik, hogy sokkal kiszámíthatatlanabb, mint a szokásos deszkák. Lehet vele gyorsabban csúszni, mint a hagyományosakkal, de volt olyan is, hogy hirtelen leállt és nem akart csúszni.

Az üvegből készült deszka túlélte a kalandot, a talp természetesen jó sok repedést szedett össze a nap végére, amely lehetett a csúszástól, de az állandó hidegtől is, ahogy a srácok elmondják a filmben. Az üvegdeszka jó bulinak látszik, de tömeggyártásra még nem kell számítani.

KOMMENTEK
cannibale | 2013.02.22. 20:28
Bulinak jóóó :)

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.