Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Szombaton rajtol a világ leghosszabb síversenye!

Idén január 16-án rendezik meg a "Schlag das ass"-t Nassfelden.

2016.01.14. Szászi Bernadett

Győzd le a legjobbat! - ez a mottója a Guinness Rekordok könyvében is szereplő síversenynek, mely a leghosszabb a földkerekségen - közel 26 kilométernyi pályát és 6400 méter szintkülönbséget kell legyőzniük a bátor indulóknak. A nagy tömegeket vonzó megmérettetésnek Nassfeld síterepe ad otthont.
Armin Assinger
Armin Assinger
A verseny ötlete Armin Assinger fejéből pattant ki, aki a 90-es években profi síversenyző volt, majd visszavonult és jelenleg tévés műsorvezetőként ismert Ausztriában. 2010 januárjában ő állította fel a versenytáv első rekordját 50,38 perccel.

Erre utal a verseny neve is, ami kétféleképpen értelmezhető. A "Schlag das Ass" ugyanis inkább egyfajta rövidítés, magyarul "verd meg az ászt" (azaz a legjobbat), a verseny teljes neve viszont "Schlag das ASSinger", azaz "verd meg Assingert".
Húszfős csapatokban indítják a versenyzőket és összesen kilenc, különböző nehézségű pályát kell legyőzniük.
Húszfős csapatokban indítják a versenyzőket és összesen kilenc, különböző nehézségű pályát kell legyőzniük.
A napsütötte Karintiában található Nassfeld idén hetedik alkalommal rendezi meg a rangos eseményt, melyen összesen 800-an indulhatnak. Bárki nevezhet, aki elmúlt 16 éves, fanatikus síelő és kellő bátorsággal rendelkezik.

Húszfős csapatokban indítják a versenyzőket és összesen kilenc, különböző nehézségű pályát kell legyőzniük. A „Schlag das ass” kiemelkedő sportesemény Nassfelden, rengeteg híres sportolót és több ezer nézőt vonz a síterepre minden évben.

A célvonalba érve a résztvevőket hatalmas ünneplő tömeg fogadja. A Nassfeld trófea és a Gailtal-völgyi kényeztető kezelések mellett pedig számos egyéb tárgynyeremény is vár a legjobbakra, köztük a fődíj, egy vadiúj Jaguár XE a Autohaus Aichlseder felajánlásával.
A tavalyi fődíj, a BMV X1 és boldog nyertese, Alexandra Fröhlich
A tavalyi fődíj, a BMV X1 és boldog nyertese, Alexandra Fröhlich
Érdekesség, hogy a fődíjnak számító Jaguár XE autót nem a leggyorsabb nyeri meg, hanem az a versenyző, aki a leggyorsabb és a leglassabb idő átlagához képest max. egy tized másodperc különbséggel ér célba. Ha nincs ilyen versenyző, akkor a Jaguár nem talál gazdára!
Összesen 800 versenyző indulhat a világ leghosszabb síversenyén
Összesen 800 versenyző indulhat a világ leghosszabb síversenyén
Kategóriánként (férfi, női, csapat) az első három helyezettet trófeával ajándékozzák meg, valamint a résztvevők Armin Assinger által aláírt rajtszámokat ajándékként hazavihetik. A 13 órakor kezdődő díjátadó ünnepség keretein belül a résztvevők és a közönség az Alpe Adria Manufaktúra divatbemutatóját is megtekinthetik.

Összefoglaló a 2015-ös versenyről
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Almresort Gartnerkofel
A modern Almresort Gartnerkofel egy abszolút pályaszállás a nassfeldi sírégió Gartnerkofel részén. A szállás 3 különböző apartman típussal rendelkezik, némelyikük saját szaunával felszerelt.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓK (2)
Alpenhotel Marcius csillagcsillagcsillag
Hagyományos alpesi stílusban épült hotel Nassfeld szívében, 1.300 méteren, csak 80 méterre a legközelebbi sífelvonótól! 2-5 ágyas szobák félpanziós ellátással, kis wellness részleg.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Almresort Sonnenalpe
2023/24-es síszezonra elkészülő prémium, saját szaunás apartmanok 105 és 145 m²-es nagyság között, Nassfeld - Sonnenalpe részén, 1500 méteres magasságban, közvetlenül a sípályák mellett.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.