Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ezek lettek a világ legjobb síterepei 2014-ben

2014.11.18. sielok.hu

Az elmúlt évben 13 országban járt a Skiresort.de nemzetközi síportál csapata, akik idén már 17. alkalommal osztották ki a "sívilág Oscar díjait". Az elmúlt szezonban 106 síterepet teszteltek, pontoztak, értékeltek, több szempont szerint, így születtek meg a szakmailag is elismert "tesztnyertes kitüntetések".
Az elmúlt évek során már több mint 500 teszt-beszámolót tett közzé a világ legnagyobb síterep tesztelő portálja, a Skiresort.de. A síterep nagyságától kezdve a hóbiztosságon vagy éppen a családbarát szolgáltatásokon át a hütte és aprés ski lehetőségekig mindent értékelnek és pontoznak a Skiresort.de tesztelői, ami csak eszükbe jut.

Összesen 18 kritérium alapján megszületett a végeredmény, íme a 2014-es év nyertesei:
Chopok - Jasná
Chopok - Jasná
A kreischbergi ratrakosok alighanem számíthatnak egy kis prémiumra - a Skiresort.de "Pályakezelés" kategóriájának nyertese
A kreischbergi ratrakosok alighanem számíthatnak egy kis prémiumra - a Skiresort.de "Pályakezelés" kategóriájának nyertese
Kitzbühel, Ausztria
Kitzbühel, Ausztria
Értelemszerűen a győztesek csak abból a 106 síterep közül kerülhettek ki, melyeket az elmúlt szezonban letesztelt a Skiresort.de stábja, és a lista természetesen nem lehet teljesen objektív. A német olvasóközönség például kritikusan fogadta, hogy Kitzbühel lett a nyertes, sokak szerint más helyek (pl. Ischgl, Val Gardena, Arlberg stb.) érdemelték volna meg "a világ legjobb síterepe" díjat.
Egy kis kiegészítés: Mi itt a síelők.hu-n más módszert választottunk a síterepek értékelésre. Bízunk a "népítéletben" és regisztrált látogatóink által adott csillagokat összesítve alakulnak ki a toplisták. Minél többen szavaznak, annál reálisabb sorrend alakul ki. Jelenleg Ischgl, Tignes, Val Gardena, Zermatt és St. Moritz állnak a top5 helyen. A magyar síelők véleménye szerint jelenleg ezek országonként a legjobb síterepek.
Te mit gondolsz a skiresort által díjazott nyertesekről? Egyetértesz, vagy esetleg van olyan síterep, aminek szívesebben adnád valamelyik díjat?
KOMMENTEK
kissünöcske | 2014.11.18. 16:14
A kreischbergi pályakezelési díjjal teljes mértékig egyetértek, volt olyan nap 2013 márciusában amikor még délután 3 körül is hosszú szűz sávok voltak a szerencsésebb pályák szélén.
Viktória22 | 2014.11.18. 20:33
Síeltem Ausztriában sok helyen már Flachautól kezdve a Hintertux gleccserig,de hasonló ápoltságú "deszka lapos" pályával nem igen találkoztam mint Kreischbergen még este 8 után is mentek a ratrakkok.
11 éve járunk ide.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
Szállástippek
Chalet Alaskit Jasná csillagcsillagcsillagcsillag
Jasná szívében, Oputné-n, a Chopok lábánál található újonnan épült, francia stílusú 6 fős apartman kültéri jakuzzival 200 méterre a sípályától.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Liptov csillagcsillag
Hotel Liptov, retro Hotel Chopok északi oldalán, a A3-Grand kabinos közelében 2-4-6 fős szobákkal. A legközelebbi sípálya (10a) 350 méterre található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Talberg apartmanok
Újonnan átadott, különleges építészeti kialakítású, modern berendezésű, önellátó 2-4 fős apartmanok az erdő szélén, Tále sífelvonójától 2 km-re, szép kilátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.