Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpesi vb: először indulnak magyarok férfi lesiklásban

2017.02.11. Magyar Sí Szövetség

Bár alpesi sí válogatottunk Miklós Edit nélkül kénytelen részt venni a világbajnokságon, mégis sporttörténelmi pillanat előtt áll a svájci St. Moritz-ban. Kékesi Márton és Nagy Bence személyében ugyanis először versenyeznek magyar sízők a férfiak lesikló számában, világbajnokságon.
Ilyen meredek lejtővel indul a pálya
Ilyen meredek lejtővel indul a pálya
Az alpesi sí világbajnokságok 44 éves történetében első alkalommal méreti meg magát magyar síző vasárnap délután a svájci St. Moritzban, és máris ketten állnak rajthoz.

A gyorsasági versenyszámokban eddig csupán szuper-óriásműlesiklásban szerepeltek magyarok a világeseményeken. Idén viszont többen is kvalifikálták magukat lesiklásban, közülük Nagy Bence és Kékesi Márton indul vasárnap.

„Komoly dolognak tartjuk, hogy ott lehetünk a világbajnokság lesikló számában első magyarokként. Hiszen annak ellenére, hogy jelenleg mások is rendelkeznek kvalifikációs szinttel, mi ketten döntöttünk úgy, hogy megpróbáljuk a vb pályát. Mindenképpen boldogok vagyunk és elszántak is egyben, leginkább a jövőre nézve” – nyilatkozta Nagy Bence és Kékesi Márton.

„A szövetség vezetése büszke arra, hogy a leggyorsabb versenyszámban két síző is képviseli a magyar színeket. Fantasztikus teljesítmény maga a rajthoz állás is ebben a leginkább csodált versenyszámban, a megmérettetés és a helytállás mellett bizonyosan nagy tapasztalatokra tudnak szert tenni mindketten” – nyilatkozta Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.

A férfiak lesiklását a szervezők a szombati kedvezőtlen időjárás miatt tették át vasárnap 13.30-ra. Nagy Bence 52-es, Kékesi Márton 53-as rajtszámmal áll rajthoz.
KOMMENTEK
százas | 2017.02.12. 20:47
Editke nagyon hiányzol!

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.