Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Alpesi világkupa: Bormió helyett Santa Caterina

2014.10.07. Bata Attila

Úgy tűnik, hogy egy kompromisszumos megoldásnak köszönhetően mégis lesz férfi alpesi világkupa futam az év végén, az ünnepek között. A legendás bormiói lesikló verseny helyett a mezőny a közeli Santa Caterina síterepére költözik, ahol a 2005-ös világbajnokság (női) pályáján rendezik meg a futamot.
Bormió már évek óta panaszkodott arra, hogy a versenysport elrontja a főszezonját. Versenyt rendezni több ezer vendéggel általában nem rossz üzlet a síterepeknek, kivéve, ha azt az amúgy is az utolsó ágyig kiadott főszezonban tartják, vagyis karácsony és újév között. A legfőbb érvek, hogy az amúgy is zsúfolt síterepen nem éri meg napokra lezárni a verseny színhelyét, amely a síterep egyik legfontosabb pályája.

Bormió síterepe éveken át próbálta meggyőzni a sí szövetségeket, hogy keressenek új időpontot a versenynek, de a FIS ezt a kérést nem tudta teljesíteni. Idén betelt a pohár, és júniusban bejelentették, hogy idén nem rendezik meg a lesiklást a Stelvión, amelynek nehézsége szintén legendásnak számít a versenyek között.

Az olasz sí szövetség azonban nem nyugodott bele a helyzetbe és egy kompromisszumos megoldással állt elő, amelyre a FIS is rábólintott. A Bormiótól kb. 18 kilométerre található Santa Caterina síterepe hajlandó megrendezni a két ünnep közötti férfi lesikló futamot.

A verseny lebonyolításával valószínűleg nem lesz gond, hiszen ugyanaz a csapat szervezi majd, amely Bormióban dolgozott az utóbbi 20 évben. Santa Caterinában ugyan még sosem rendeztek férfi lesikló versenyt, de a helyszín nem ismeretlen a versenysportban. 1985-ben és 2005-ben itt rendezték az alpesi világbajnokságot. 2005-ben a női lesiklást rendezték itt azon a pályán, ahol most a férfiak fognak versenyzi. Ezt a pályát a környéken született hírességről, Deborah Compagnoniról nevezték el. 
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástipp
Chalet Gardenia csillagcsillag
A Chalet Gardenia összesen 8 db 3, 4 és 5 személyes nappali+hálószobás apartmant kínál a bormiói síliftektől kb. 10 percre gyalogosan. A sílift a ház elől megálló síbuszokkal is megközelíthető.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.