Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Annaberg: elbontották a pfarrbodeni felvonókat

2016.09.25. 2016.09.26. Stánicz Balázs | frissítve: 2016.09.26.

Folytatódik a határ közeli síterepek kálvária. Ezúttal Annaberg Pfarrboden részén fekvő sípályákat érte el a vég. A 60 évvel ezelőtt megnyitott pályarendszer egy része immáron a múlté. A síterep szemközti hegyen található része azonban üzemelni fog, itt növelték a hóágyúk számát.
A gyenge telek sorozata miatt évről évre csökkent Annaberg Pfarrboden részen fekvő sípályák és felvonók kihasználtsága, a tavalyi szezonban mindösszesen 29 napot üzemelt a duplaszékes. A lifttársaság jelképes összegért keresett vevőt a pfarrbodeni liftekre, mindösszesen egy euróért.


A sítérkép bal oldalán feltüntetett pályák szűnnek meg - nagyításhoz kattints a képre!

Új üzemeltető nem akadt, megjelentek az erőgépek és a munkások, ezúttal építés helyett leépíteni. A nyáron elkezdett bontási munkálatok szeptemberre befejeződtek, csákányos liftet és duplaülésest szereltek le.

Október közepéig zajlanak a rekultivációs munkálatok, a sípályákat lassan visszaveszi a természet. Korábban több közéleti személyiség is kampányolt a liftek leszerelése ellen, többek közt az annabergi Gunnar Prokop (A Hypo osztrák kézilabda klub tulajdonosa).
Gyakori kép: hóhiány a sípályán
Gyakori kép: hóhiány a sípályán
Prokop szerint az alsó-ausztriai sípályák mindegyike veszteséges vállalkozás, de ennek ellenére állami cél lenne fenntartásuk, arról van szó, ahol a gyerekek egyszer síelni tanulnak, mondta.

Öröm az ürömben, hogy a szemközti hegyen (Reidl) idén fejlesztések zajlanak, új pályaszakaszokkal és modernebb hóágyúrendszerrel bővül az annabergi síterep ezen része. (ld. az alábbi képen) Ezekről a fejlesztésekről későbbi cikkben számolunk be.
Annaberg sípályái és a  JUFA szálló madártávlatból - drónnal készített kép | fotó: sielok.hu 2016
Annaberg sípályái és a JUFA szálló madártávlatból - drónnal készített kép | fotó: sielok.hu 2016
A síterep már frissítette is a pályatérképet, itt található az új verzió: sielok.hu/siterep/annaberg
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
Szállástippek
R&R Residenzen Hotel
Igényes, modern 4 csillagos szálloda wellness részleggel Mitterbach am Erlaufsee központjában, gyalogosan mindössze 450 méterre Gemeindealpe síterepétől! Mariazell: 3,5 km, Annaberg: 17 km.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Magnus Klause csillagcsillagcsillag
A felújított hotel Mariazellben, a Fő téren helyezkedik el, 250 méterre Mariazell-Bürgeralpe és kb. 3 km-re Gemeindealpe síterepétől. Igényesen berendezett egy- két és többágyas szobák reggelivel, vagy félpanzióval.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Aktivhotel Weisser Hirsch csillagcsillagcsillagcsillag
A szálloda Mariazell központjában, 150 méterre az új kiskabinos lifttől, 55 szobával, wellness részleggel várja Vendégeit. Egyágyas, kétágyas, családi vagy akár összenyitható szobák is foglalhatók, büféreggelivel vagy félpanziós ellátással.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.