Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: hol lehet még síelni?

2015.04.18. Stánicz Balázs

Az osztrák hegyekben még méterekben áll a hó, ráadásul a mostani hétvégére ismét visszatért a tél némi friss hóval. Körképünkben megnézzük, hol lehet még síelni és mennyi hó van.
Húsvét után – méteres hó ide vagy oda – az osztrák síparadicsomok bezárnak. Kivételt képeznek a gleccserek és néhány magasabb síközpont, ahol a tavaszi szünet után sem áll meg az élet.

Mölltal április 15-én
Mölltal április 15-én
Stájerországban egy síterepen húzhatjuk az íveket, a Dachstein gleccser közel négy méteres hóval várja a síelőket egészen május 3-ig. Karintiában Mölltal mellett (három méteres hó) Turrachon (60 cm) üzemelnek „csökkentett módban” – értsd csak három sílift üzemel - a felvonók. Aki a május 1-i hosszú hétvégére tervez annak Turrachot nem javasoljuk, mivel május 1-én, azaz pénteken bezár.

Ahogy nyugatabbra megyünk úgy lesz egyre vastagabb a hóréteg és a kínálat is bővül. Salzburgban a kapruni gleccser (370 cm) mellett az elkövetkezendő egy-két héten választhatjuk Obertauernet (200 cm), Weissseet (210 cm) és Sportgasteinet (170 cm) is.
Kaprun, Zell am See-ből - Fotó: Stani
Kaprun, Zell am See-ből - Fotó: Stani
Mielőtt útnak indulunk; Obertauernben április 19-től csak öt felvonó üzemel, Weisssee április 26-val bezár, Sportgastein hétvégenként (péntektől vasárnapig) üzemel. A kapruni gleccseren – hasonlóan a többi osztrák gleccserhez – teljes üzem van.

A tiroli gleccsereken javában zajlik a síélet, a magyar síelők kedvenc tiroli helyein, azaz Tuxon 290 cm-es míg Stubaion 260 cm-es hóvastagság mellett síelhetünk.
Weisssee a napokban - Fotó: Stani
Weisssee a napokban - Fotó: Stani
Amennyiben nem gleccsert választunk, úgy Arlbergen és Obergurglon április 26-ig, míg Ischglben egészen május 3-ig élvezhetjük a tavaszi síelés örömeit.
KOMMENTEK

Szállástippek
Obertauern Alps
Otthonosan berendezett, 1-2 hálószobás, 2-6 fős apartmanok Obertauernben, 400 méterre a legközelebbi lifttől és sípályától. Szolgáltatások: szauna, teremgarázs, wifi, sítároló.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger Panzió csillagcsillagcsillag
Felújított panzió Mauterndorf szívében, Grosseck felvonóitól 1,5 km-re, de Obertauern, Katschberg, Fanningberg is pár perc alatt elérhető. Kétágyas és családi fenyőburkolatú szobák, szauna, gazdag büféreggeli!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Lüftenegger hétvégi ház
Hangulatos, 8 szobás házikó Mauterndorf központjában kétágyas és egyágyas szobákkal, közös étkezővel. Obertauern, Grosseck, Katschberg és Fanningberg síterepei gépkocsival pár percre találhatóak.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.