Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Svédországban rendezik a 2019-es alpesi sí vébét

2014.06.10. Magyar Sí Szövetség

Svédországban rendezik a 2019-es alpesi sí vébét A FIS barcelonai kongresszusán döntöttek arról, hogy 2019-ben Svédországé az alpesi- és Ausztriáé az északi sí világbajnokság rendezése.
A Nemzetközi Síszövetség Are-nak ítélte oda a 2019-es alpesi világbajnokság rendezési jogát. A svédországi település így, 1954 és 2007 után harmadik alkalommal ad otthont a világversenynek. A másik nagy aspiránst, az olaszországi Cortina d'Ampezzót utasította maga mögé a szavazáson.

Egy szoros verseny vezetett a svédek győzelméhez, 9-8 arányban dőlt el a voksok száma a javukra. Az eredmény kihirdetése után a rendkívül boldog küldöttséget vezető Niklas Carlsson, a svéd síszövetség főtitkára a következőket nyilatkozta Barcelonában:

"Azzal a céllal jöttünk, hogy a FIS alpesi sí Világbajnokság rendezését svédországi Are kaphassa meg. Nyilvánvalóan egy hihetetlenül nagy hálát érzünk, hogy a munkánkat értékelték, és megkaptuk a bizalmat. Tudtuk, hogy szoros verseny lehet köztünk Cortinával, így nyerni is fantasztikus. Ez a döntés lökést ad az egész közösségnek és további motivációt a csapatnak, különösen azoknak a fiataloknak, akik majd az éremért küzdenek 2019-ben."

Döntöttek az északi vb rendezéséről is: a voksok nagy részét Seefeld kapta. Az osztrák település a németországi Oberstdorf, a kazahsztáni Almati és a szlovéniai Planica előtt végzett.

A siugró vb-nek a németországi Oberstdorf, a snowboard / freestyle világbajnokságnak pedig az amerikai Park City lesz a házigazdája.

A soron következő alpesi és északi világbajnokságok helyszínei a következők:

Alpesi sí:
2015 - Vail/Beaver Creek (USA)
2017 - St. Moritz (Svájc)
2019 - Are (Svédoszág)

Északi sí
2015 - Falun (Svédoszág)
2017 - Lahti (Finnország)
2019 - Seefeld (Ausztria)
KOMMENTEK

h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.