Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: sok hó esett vasárnap reggelre

2017.09.03. Stánicz Balázs

Bekeményített a tél az osztrák hegyekben, helyenként félméteres hó esett, csak hólánccal járható néhány magasabb hegyi út, a gleccser síterepek elkezdtek hóágyúzni. Vasárnapra virradóra jelentős mennyiségű hó hullott a nyugati tartományokban.
Fél méteres friss hó Kaprunban - Fotó: Stánicz Balázs
Fél méteres friss hó Kaprunban - Fotó: Stánicz Balázs
A havazás elsősorban Vorarlberget, Tirolt és Salzburgot érintette. Szombat délután a tiroli Silvretta út csak hólánccal volt járható. Tegnap este óta minden jármű számára kötelező hólánchasználat van érvényben a salzburgi-karintiai határt átszelő Grossglockner úton. Télies táj fogadta az Obertauernon keresztül utazókat is, a kedvelt síparadicsomban 10-15 cm hó jött össze vasárnap reggelig. Helyenként 1600 méterig lehavazott, a legjobban a gleccserek jártak a havazással. Közel 40 cm hó hullott a Stubai gleccseren, a legtöbb havat Kaprunból és Pitztalról jelentették, mindkét síterepen fél méter friss hó esett. Mölltalon már szombat este bekapcsolták a hóágyúkat, vasárnap a karintaiak példáját Sölden is követte, itt a VK pályát hóágyúzzák. Bár az elkövetkezendő napokban a napsütésé lesz a főszerep az éjjelek kifejezetten hidegek maradnak, így jó lehetőséget kínálnak a szezon első hóágyúzására az osztrák gleccsersíterepeken. Jelenleg Hintertuxon járnak a síliftek, a többi terepen az elkövetkezendő 2-4 hétben várható a nyitás.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK
KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
AKCIÓ
Hotel Grauer Bär csillagcsillagcsillagcsillag
Az Innsbruck központjában lévő Hotel Grauer Bär 196 felújított szobával várja vendégeit karnyújtásnyira az óvárostól. A környékbeli sípályákra a szálloda előtt megálló síbusszal juthatunk el, a Nordpark síterephez vezető fogaskerekű vasút pedig 200 m-re található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.