Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: 50 cm friss hó péntek reggelre

2015.04.23. Stánicz Balázs

Egy gyors mozgású hidegfrontnak köszönhetően, jelentős, helyenként 40-50 cm friss havat várunk Ausztria egyes síterepeire. A csütörtökön érkezett hófelhők másnap tovább is állnak és teret engednek a napsütésnek.
Egy gyors mozgású és meglehetősen lokális hidegfront okoz jelentős havazásokat Ausztriában. Salzburg tartomány és a közvetlenül vele határos régiók részesülnek a hóból.

A hóhatár kora este sok helyütt 1000 méter alá csökkent, havazott többek közt St Johannban, Radstadtban, Zell am See-ben és a Gastein völgy bejáratánál is. A Weißsee síterepe a késő délutáni órákig 25 cm friss havat jelzett, ami azért is említésre méltó, mert úgy igazán a déli óráktól kezdett el havazni a salzburgi hegyekben.

A legtöbb hó a kapruni gleccseren várható, péntek reggelig 40-50 cm. Őt követi szorosan Weißsee, Mölltal és Dachstein; mindhárom síközpontban 30-40 cm friss hóra van kilátás. A front lokalitására jellemző, hogy mialatt Radtstadban havazott Ausztria keleti felében 20 fok feletti értékeket mértek és az Innsbruck környéki hegyekben is mindössze csak néhány centiméter hó esett.

Amilyen gyorsan jött olyan gyorsan tovább áll a havazás; az éjszaka második felében folyamatosan csökken az intenzitása, reggelre már napsütésre, de sok helyütt fehér tájra ébredhetnek az ott lakók.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ GALÉRIA
Szállástippek
AKCIÓ
Tauernsuites Mitterwirt
30 db modern apartman (33-158 m², 2-10 fő részére) Piesendorf településen, Kaprun/Kitzsteinhorn síterepétől 4,5 km-re, Zell am See-től kb. 6 km-re. A főépületben wellness részleg és egy étterem is található.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Hotel Sonnhof Rauris csillagcsillagcsillag
A 45 szobás Hotel Sonnhof Rauris egy magyar családi tulajdonban lévő, sí- és motorosbarát szálloda a festői Rauris üdülőfaluban. A hotelben bár, medence, fallabda pálya, szauna áll a vendégek rendelkezésére.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Angela Apartment & Chalet
Főként nagyobb családok és baráti társaságok részére ajánlott apartmanház, 3 db 110 m2-es méretű, egyenként 8-10 fős lakással és egy új, 8 fős chalettel. A környékbeli sípályák 6-12 km-re találhatóak. Szolgáltatások: WIFI, sítároló, parkoló, játszótér, éttermek.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.