Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: folyamatos hóágyúzás, jó pályák

2016.12.08. Stánicz Balázs

A november közepi enyhe időt hozó főnszél után ismét dübörögnek a hóágyúk, immáron mintegy másfél hete. Az idei szezonban az osztrák síterepek minden eddiginél több műhavat gyártottak, a komolyabb terepek sípályái remek hóviszonyokat kínálnak. Videós körkép következik.
Lassan hozzá kell szoknunk, hogy szezon elején a gleccsereket és a magasabb síterepeket leszámítva a természetes hó erősen hiánycikk. Az elmúlt két hétben havazni alig, helyenként egyáltalán nem havazott.

Haus (Schladming) a napokban - Hauser Kaibling Facebook

Amikor Holle Anyó pihenőre vonul a helyébe lépnek a hóágyúk. Idén már októberben adottak voltak a feltételek 2000 méter alatt is a hóágyúzásra, amit többen kihasználtak. Majd november elején volt 10 nap tél, és az elmúlt másfél hétben is téliesre fordult az idő Ausztriában, a hőfokokat tekintve mindenképp.

Hochkönigen már a Königstour kör is síelhető - Hochkönig Facebook

Bár a szerdai reggel már korántsem bizonyult olyan zimankósnak a völgyekben, de így is több lakott településen -10 fok köré süllyedt a hőmérő higanyszála. Hidegre ébredtek a salzburgi Lungau lakói, -10,6 fokkal Sankt Michael volt szerdán a leghidegebb osztrák település.

Flachau - Flachau Facebook

Tőle csak néhány tizeddel maradt el a tiroli Ehrwald és a felső-ausztriai Freistadt. Az osztrák síterepek így kellőképpen kilövöldözték magukat és a nagyobb hóágyúrendszerrel rendelkező síterepeken meglehetősen szép pályakínálat várja a síelőket.

Murau - Kreischberg Facebook

Külön kiemelném Saalbach, Hochkönig lejtőit, de a beszámolók alapján Schladmingban is nagyszerűek a feltételek pályasízésre. A határ közeli síterepek közül Hochkar és Stuhleck is optimális hóviszonyokkal várja a síelőket. Bár az elkövetkezendő napokban a magasban enyhülés jön, de vasárnaptól újra hideg lesz, így folytatódhat a hóágyúzás.
KOMMENTEK
osvald | 2016.12.09. 00:02
Csak a hó nem akar esni...

h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.