Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: kétméteres friss hó

2015.04.02. Stánicz Balázs

Ausztria: kétméteres friss hó Meglehetősen télies Húsvétra készülhetünk Ausztriában, helyenként szerda reggelig 1,5 méter friss hó esett és a hétvégéig még egy méter friss havat várnak a meteorológusok. A hatalmas hóhoz hideg is társul, szerdán a tiroli hegyekben -20 fokot mutattak a hőmérők 3000 méteren.
A március végi-áprilisi telet egy markáns front hozta Ausztriába, a vihar több helyütt gondokat okozott a közlekedésben és az áramellátásban. A felső-ausztriai Waizenkirchen településen 123 km/h-t regisztráltak, ennél is viharosabb szél tombolt a hegyekben, melyek közül kiemelkedett az osztrák-német határon található Zugspitze, ahol csaknem 200 km/h-ás sebességgel süvített a szél.

Idén is sítalpakon érkezik
Idén is sítalpakon érkezik
A viharos szél továbbáll, helyette marad a havazás. Az Arlberg környéki hegyekben szerdáig másfél méteres hó esett és Húsvétig Vorarlbergtől egészen Salzkammergutig legalább egy méter friss havat várunk. A hatalmas hó és a korábbi nagy szelek miatt pályán kívül kritikus a lavinaveszély, ezért a hegyi mentők óva intenek mindenkit a mélyhavas kalandoktól. Szerdán kisebbfajta meglepetésként szolgált a bécsi havazás, az osztrák fővárosban néhány centi friss hó esett.
Szakad a hó Saalbachban - Fotó: Stánicz Balázs
Szakad a hó Saalbachban - Fotó: Stánicz Balázs

A húsvéti havazás nem ritka Ausztriában, de ilyen „kivitelben” nem megszokott. A síterepek többsége Húsvét hétfővel illetve április 12-én bezár. Aggodalomra azonban nincs semmi ok, hiszen több magasabb síparadicsom és a gleccserek még utána is nyitva tartanak, így aki a téli szünetben a havat kereste Ausztria egyes részein, az most bepótolhatja a síelést.
KOMMENTEK
pedikom | 2015.04.03. 09:12
Jó lenne tudni, hol vannak nyitott pályák !
netgo97 | 2015.04.03. 09:54
Majdnem mindenhol tart még a szezon :)
A kiválasztott síterep saját honlapján tudsz tájékozódni az aktuális pálya nyitvatartásról is vagy itt a Sielok.hu-n is

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.