Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Ausztria: hatalmas havazás jöhet a gleccserekre

2017.10.21. Stánicz Balázs

A legfrissebb előrejelzések szerint az elkövetkezendő napokban hatalmas havazás előtt állnak az osztrák hegyek. A szerencsésebb gleccsereken a mágikus egy méter friss hó is összejöhet szerdáig.
Hintertux a napokban - fotó: facebook
Hintertux a napokban - fotó: facebook
Az átlagnál hűvösebb szeptember hetente hozta a friss havat az osztrák hegyekbe, amivel megalapozta az őszi síszezont a gleccsereken.

Kaprun csütörtökön

Október is változékonyan kezdődött, majd a borút derű követte és immáron közel két hete tart a napsütéses idő. Az aranyló ősznek azonban legkésőbb vasárnaptól vége, egy markáns hidegfront éri el Ausztriát, holnap estére 1400 méter alá süllyed a hóhatár.
Az aranyló ősznek vége (Grossglockner) - fotó: Stánicz Balázs
Az aranyló ősznek vége (Grossglockner) - fotó: Stánicz Balázs
Kisebb-nagyobb megszakításokkal szerdáig hóeséssel számolhatunk 1000-1500 métertől vagyis az alacsonyabb hegyek is fehér ruhát ölthetnek, a magashegységekben kifejezetten télies időre készülhetünk, hétfőre -7 -10 fok közti maximumértékekkel számolhatunk 3000 méteren.
Stubai gleccser csütörtökön - fotó: facebook
Stubai gleccser csütörtökön - fotó: facebook
Átlagosan fél méter körüli havat várunk a tiroli gleccsereken, azonban kelet felé nagyobb mennyiségek jöhetnek össze, a számítások szerint a havazás súlypontja a Zillertali-Alpok keleti részében, továbbá a Magas-Tauern hegységben várható. Hintertuxon 80-90 cm, Kaprunban 80-100 cm, Mölltalon 80 cm hó eshet. Dachstein is kiemelkedik, 70-80 cm.
Mölltal pénteken - fotó: schultz webcam
Mölltal pénteken - fotó: schultz webcam
A havazás miatt hétfőre virradóra fennakadásokkal lehet számolni a magasabb (1500 méter feletti) hegyi utakon, minden bizonnyal jó társ lesz a téli gumi, hólánc többek közt az obertauerni hágónál.
Kaunertal gleccser a hét elején - fotó: facebook
Kaunertal gleccser a hét elején - fotó: facebook
A havazásból csaknem teljesen kimarad Kelet-Tirol, Karintia nagy része és Stájerország déli területei. A határ közeli osztrák síterepek közül Stuhlecken és Hochkaron 10-20 cm hó eshet, ebben a régióban a hóhatár 1300-1600 méter közt lesz.
KOMMENTEK

Szállástippek
Sporthotel Cristall csillagcsillagcsillagcsillag
A magyar alkalmazottakkal üzemelő szálloda a Stubai-völgyben, Fulpmesben található, 1,5 km-re Schlick 2000-től, a gleccser pályáitól pedig 23 km-re. Kétágyas szobák, családi apartman és hatalmas lakosztály várja a vendégeket.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Alphotel Innsbruck csillagcsillagcsillagcsillag
Modern szálloda Innsbruck külterületén, a Nordkette fogaskerekű megállótól 3,5 km-re. Panoráma-wellness-szauna részleg a szálloda legfelső emeletén!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
AKCIÓ
Hotel Bon Alpina csillagcsillagcsillagcsillag
Felújított szálloda Innsbruck külterületén, Iglsben, a Patscherkofel kabinos lifttől 400 méterre. A wellness részleg szolgáltatásai: fűtött kültéri medence, beltéri medence, gőzszauna, finnszauna, fitneszterem, szolárium, masszázs.
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
További szállástippek  
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
KIEMELT SZÁLLÁSAKCIÓK
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.