Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Avoriaz: hóhiány miatt kvótát vezettek be karácsonyra

2014.12.21. Bata Attila

Különös intézkedést kénytelen bevezetni a karácsonyi ünnepekre Avoriaz, az egyik ismert francia síterep. Az ünnepek alatt várhatóan nagyon sokan jönnének síelni, de ezt a pályák jelenlegi állapota nem fogja kibírni. Ezért egységesen napi 12 000 bérletben korlátozták a vendégek számát a sípályákon.
Nem mindenkinek lehet havas síelése az idén, aki Avoriaz (a síterep a Portes du Soleil sírégió tagja) pályáin szeretné eltölteni a karácsonyi ünnepeket. Bár nagyon sok pálya nyitva lesz, mégis az üzemeltetők féltik a pályák minőségét a mindenhonnan érkező hatalmas vendégseregtől, ezért egy napi limitet állapítottak meg.

A síterep büszkén bejelentette, hogy mától az összes pálya 90%-a síelhető, amely körülbelül 65 kilométert jelent. Ez csak Avoriaz pályáira vonatkozik, nem a teljes, 650 kilométeres Portes du Soleil rendszerre. Ez azért is fontos, mert a szomszédos síterepekkel összekötő pályák sem fognak üzemelni. A gond az, hogy a napokban is esett az eső, a pályákon pedig kissé vékony a hótakaró. A helyeik attól félnek, ha ráengednek mindenkit a pályákra, akik csak bérletet szeretnének venni, akkor jelentősen romlana a pályák színvonala.
Kép: Avoriaz / Facebook
Kép: Avoriaz / Facebook
Az intézkedés szerint mától csak napijegyeket lehet venni a síterepre. Az eladható napijegyek számát 12 ezer darabra korlátozták. A vásárlók között prioritásokat állítottak fel. Például előnyt élveznek a helyi síiskolába érkezők vagy a síterep hivatalos weboldalán keresztül foglaló vendégek. A következő napokban egy síelő csak 4 darab napijegyet vehet.
Kép: Avoriaz / Facebook
Kép: Avoriaz / Facebook
A korlátozást azért is be kellett vezetni, mert a siralmas téli idénykezdet miatt a környéken szinte csak itt lehet síelni. A síterep attól tart, hogy a környék zárva tartó síterepeire érkező vendégeket különbuszokkal fogják ide utaztatni. Ennyi vendéget már biztosan nem bírnának ki a pályák.

A helyiek nagyon bíznak az időjárásban és a havazásban. Bár az előrejelzések karácsonyig semmi jót nem ígérnek, de utána már valamivel biztatóbb a helyzet. A korlátozások a következő nagyobb havazásig, illetve újabb pályák megnyitásáig lesznek érvényben.
KOMMENTEK

KAPCSOLÓDÓ CIKK
h i r d e t é s
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.