Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Az eplényi Nordica Síaréna fejlesztésének története

2006.12.01. 2012.11.01. sielok.hu | frissítve: 2012.11.01.

2006-ban indult el az eplényi sípályák korszerűsítése, és azóta is töretlenül fejlesztik a Bakonyban található síterepet. Itt létesült Magyarország első ülőfelvonója, ami meghozta az országos hírnevet.
Az első ütemben hóágyúrendszert építettek ki, és csákányos felvonót telepítettek, új pályákat alakítottak ki, valamint megépült Holle Anyó síháza is. A pályafelület karbantartására beszereztek egy Leitner típusú ratrakot.

2007-2008-ban új hóágyúkat, új Bombardier ratrakot vásároltak, és üzembe helyeztek további két csákányos és két tolókaros felvonót is.

A 2009-es év igazi mérföldkő a Nordica Síaréna történetében. Minimálisra csökkentve a sorban állási időket a felvonóknál - ekkor épült meg a Szent Sólyom névre hallgató négyüléses sílift, amely azóta is egyedülálló Magyarországon.

2010-2011-ben is számos új hóágyút vásároltak, ráadásul beszereztek egy Prinoth Leitwolf típusú csörlős ratrakot.

2012-ben egy nagyobb fejlesztési program keretében teljesen megújult a Nordica Síaréna.
Új sípályákat alakítottak ki, melyeken helyet kapott Magyarország legnagyobb Freeski és Funparkja és egy családi kikerülő szerpentin is. A meglévő pályákat kiszélesítették és biztonságosabbá tették. Új műanyagköteles felvonót helyeztek üzembe az egyik tanulópálya mellett. A szolgáltatások körét kiegészítették szánkózási lehetőséggel. További hóágyúkat vásároltak, fejlesztették a szivattyúkapacitást, valamint kibővítették a víztározókat. 1100 új ingyenes parkolót alakítottak ki. A vendéglátóhelyek számát ötre növelték, a meglévőket mind kibővítették és építettek három napozóteraszt is. Jelentős fejlesztés még, hogy már nemcsak télen, hanem nyáron is mehetünk Eplénybe. 2012-es évben megalkották a Bringaréna névre hallgató nyári szabadidőparkot. A csodálatos bakonyi panorámát nyáron is megcsodálhatjuk a Szent Sólyomból, ami ilyenkor libegőként üzemel. Ráadásul még a kerékpárosokat és kerékpárjaikat is felviszi a hegytetőre, ahonnan különböző kerékpárpályák indulnak. Panoráma- és Élménypályával, Downhillpályával, gyermek tanulópályával és CrossCountry körpályával várják a két keréken érkezőket. Természetesen lehet kerékpárt kölcsönözni és tesztelni is a Bringaréna Specialized központjában. Mindemellett a túrázás, kirándulás és a Nordic Walking szerelmesei is kellemes kikapcsolódásra lelnek Eplényben.
KOMMENTEK

Szállástippek
Hotel Szarvaskút csillagcsillagcsillagcsillag
A Hotel Szarvaskút az eplényi Síarénához legközelebb eső (10 km) wellness szolgáltatásokat kínáló szálloda. Szolgáltatásai: úszómedence, szaunák, gőzkabin, jacuzzi, fitneszterem, gyermekmedence, stb... SZÉP kártya elfogadóhely!
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
Szépalma Hotel csillagcsillagcsillag
Az Esterházy család egykori ménesbirtokán kialakított, különleges szálloda a Magas-Bakony erdőségeiben található, távol a világ zajától, az eplényi Síarénától kb. 15 km-re. Szolgáltatásai: szauna, gőzkabin, sószoba stb...
Magyarul beszélünk Wellness Pályaszállás
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.