Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Banszkó: hétvégén megkezdődik a szezon Bulgáriában

2016.12.01. Bata Attila

A Balkánt megtámadó tél és havazás kellemesen meglepte a bolgár hórajongókat és síelőket. Idén először fordult elő, hogy a fővárosban, Szófiában havazott. Ennél fontosabb, hogy a hegyekbe bőven jutott a fehér mannából, így a tervezettnél korábban nyithat a legjobb bolgár terep, Banszkó is.
A bolgár síterepek már óvatosságból is általában december közepére időzítik a szezonnyitó ünnepségeket. Most azonban már november végén is ritka kedvező hóviszonyokat találunk a hegyekben. Banszkó büszkén számolt be arról, hogy az előző napokban 75 cm hullott a felső részeken, így a nyitást előre tudják hozni hétvégére, december 3-ra.

Banszkó nyitás előtt
A nyitás azért is "nagy szám", mert november elején a hatalmas esőzések miatt a helyi folyó kilépett a medréből és utakat, sípályákat és hidakat tett tönkre. A helyreállítás most is folyik. Itt december 17. a hivatalos megnyitó dátuma. Akkor tartják a bulikat, és szokás szerint akkora várják egykori világsztár síelők megjelenését is.

Banszkó tegnap
Banszkó tegnap
Borovec síterepe az idén ünnepli 120. születésnapját. Ahogy írták, nagyon kedves születésnapi ajándék a mostani havazás. Ennek ellenére ezen a hétvégén itt még nem lehet síelni, majd csak december 8-tól. A harmadik ismert síterep, Pamporovo december 10-én nyit.

Borovec havazás után
Borovec havazás után
Idén a fogyasztóvédelem is jobban odafigyel a bolgár síterepre. Mindhárom síterepen irodát nyitnak december közepétől. Ha valaki elégedetlen a síterepek szolgáltatásaival, akkor angol (és természetesen bolgár) nyelven is hivatalosan panaszt tehet az illetékeseknél.

A síterepek optimistán néznek az idei szezon elé. Az előrejelzések szerint a repülőterek 30-35 százalékkal több utast várnak a téli szezonban, akik közül sokan csak síelni jönnek.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.