Adatvédelmi tájékoztatónkat itt találod. A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk.
ELFOGADOM

Beindult Copper Mountain és az amerikai válogatott

2014.11.11. Bata Attila

A hétvégén nagyszabású rendezvénnyel nyitották meg a szezont az amerikai Copper Mountain síterepén. Ezzel egyidőben az amerikai csapat elsődleges hazai bázisává kinevezett síterepen az amerikai válogatott megjelent a rajongók nagy örömére és állták a kérdéseket, szorgalmasan osztották az aláírásokat.
Szokás szerint már régen kinyitott Arapahoe Basin, majd október végén követte őket Loveland. Több coloradói síterep is szeretett volna Halloween alkalmából kinyitni, de az időjárás nem volt partner, így Copper Mountain, Keystone és Breckenridge kénytelen volt az előző hétvégére halasztani a nyitást.

És kinyitottak... (Kép: Copper Mountain / Facebook)
És kinyitottak... (Kép: Copper Mountain / Facebook)
A sportvilág a Copper Mountain-i nyitást várta a legjobban, hiszen ez a síterep az utóbbi időben a nemzeti válogatott edzőtáborává vált és a hétvégére az összes amerikai sztár is befutott a rajongók nagy örömére. Ebben a szezonban az USA-ban rendezik meg a világbajnokságot, és hazai havon nagyon szeretnének bizonyítani az amerikai síelők. Számolni is kell velük, hiszen nevekben bombaerős csapattal indulnak majd.

Lindsey Vonn és Mikaela Shiffrin (Kép: Copper Mountain / Facebook)
Lindsey Vonn és Mikaela Shiffrin (Kép: Copper Mountain / Facebook)
A megnyitón ott volt a női csapat két sztárja, Lindsey Vonn és Mikaela Shiffrin. Vonn pont az előző világbajnokságon (2013, Schladming) elszenvedett sérüléséből próbál rendbe jönni, így nála még megjósolhatatlan, hogy milyen lesz a visszatérés. Shriffin karrierje két éve csak sikertörténet. A még mindig szemtelenül fiatal versenyző szlalomban megnyert mindent, amit lehetett az utóbbi időben és az idei első versenyen már óriás-műlesiklásban is sikerült nyernie. Rajtuk kívül ne feledkezzünk meg Julia Mancusoról, aki teljesen mindegy, hogy milyen formában síel a szezonban, a világversenyekre mindig összekapja magát és számolni kell vele az érmeknél.

Lindsey Vonn edzés közben
A férfi csapat is erős, Bode Miller, Andrew Weibrecht és Ted Ligety egyaránt hozhat érmeket. Ligety két évvel ezelőtt három aranyat is hozott az osztrákoktól. Ez akkor is meglepetés volt, a megismétlése pedig még az előzőnél is nagyobb meglepetést hozna.

Bode Miller, Andrew Weibrecht és Ted Ligety (Kép: Copper Mountain / Facebook)
Bode Miller, Andrew Weibrecht és Ted Ligety (Kép: Copper Mountain / Facebook)
Copper Mountain különlegességét az adja, hogy novemberben sehol máshol nem készülhetnek a lesiklók ilyen jó körülmények között. A lesiklónak elég hosszú és elég meredek pályára van szükségük a gyakorláshoz és ebben az időszakban a gleccserek erre még nem alkalmasak. Ezért is értékelődik fel Copper Mountain szerepe.

Két évvel ezelőtt állítólag ekkor kezdődött a szlovén klasszis Tina Maze és az amerikaiak ellentéte, amikor az amerikaiak helyhiányra hivatkozva nem engedték meg neki, hogy ott gyakoroljon. Utólag ez annyira nem zavarta meg őt, hiszen abban a szezonban páratlan teljesítménnyel bucira verte az egész mezőnyt. Az biztos, hogy a szlovén férfi lesikló válogatott már a helyszínen gyakorol és talán Maze is utazhat november második felében. Maze eddig a söldeni gleccseren edzett, de a múlt heti osztrák időjárás elől Finnországba „menekült” és most a hétvégi világkupa helyszínén gyakorol.
KOMMENTEK

h i r d e t é s
h i r d e t é s
h i r d e t é s
Havazás Előrejelzés
UTASBIZTOSÍTÁS
KIEMELT SÍTÁBOROK
MEGÚJULT A SÍELŐK NAPTÁRA
SZAKÜZLET AJÁNLATOK
KIEMELT APRÓHIRDETÉSEK
FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE
facebook twitter youtube instagram linkedin pinterest google cégem rss tiktok

Megjelenési ajánlatunk:
sielok.hu © Copyright 2000-2024 - Síelők Bt.