Ausztria Franciaország Lengyelország Magyarország Olaszország Románia Svájc Szlovákia Szlovénia
Belépés / Regisztráció
Országok
Főmenü
h i r d e t é s
Síterepajánló
Schnalstal
Síszezon május 7-ig!
Kaprun - Kitzsteinhorn
Síszezon július 23-ig!
Semmering - Zauberberg
Aktív hegyi üdülés
Budapesttől 4 órányira
Kövess minket: facebook twitter googleplus youtube

Bemutatkoztak fiataljaink az alpesi sí világbajnokságon

Cikk dátuma: 2017.02.16. | Szerző: Magyar Sí Szövetség
Bemutatkoztak fiataljaink az alpesi sí világbajnokságon Helytálltak fiataljaink a férfiak óriás-műlesikló kvalifikációjában az alpesi sí világbajnokságon, a svájci St. Moritz-ban. Ifjúsági korú versenyzőink olyan értékes tapasztalatokat gyűjthettek, amelyeket korosztályos versenyeiken is kamatoztathatnak majd.
A szerdai pihenőnap után négy férfi sízőnk is rajthoz állt az óriás-műlesiklás kvalifikációs számában az alpesi sí világbajnokságon.

Közülük Nagy Bence érte el a legjobb eredmény, a 41. helyen zárt. A 127 fős mezőny legfiatalabb versenyzője, Benyó Marcell mindkét futamot teljesítve az 57. lett.

Első éves ifjúsági korú sízőnk, Valeri Dávid is szépen helytállt a felnőttek között, az első futamot a 62. helyen fejezte be, a második futamban azonban kiesett, így helyezetlenül zárt.

A negyedik magyar síző, Szőllős Benjamin az első futamban búcsúzott, azonban a szövetségi kapitány őt jelölte a holnapi férfi óriás-műlesiklás világbajnoki futamába, így a legnagyobbak között élhet újabb esélyével.

Benjaminnak ez már a harmadik felnőtt világbajnoki szereplése, így ő már rutinos versenyzőnek számít, neki vannak a magyarok között a legjobb világkupa pontjai ebben a számban.

A nők óriás-műlesikló világbajnoki számában a másodéves ifjúsági Archam Chiara indult, de kicsúszott az első futamban, akárcsak az előző napi kvalifikációs futamban, így ebben a számban helyezetlenül végzett.

“Ismét nagyon fiatal csapattal érkeztünk a felnőtt világbajnokságra, hiszen Miklós Edit nem lehetett velünk, Samsal Dalibor is fájlalja még a műtött térdét, így csak legerősebb számában, a műlesiklásban fog rajthoz állni vasárnap, hiszen várhatóan neki nem kell a kvalifikációs futamot teljesítenie.

Nagyszerű érzés ennyi ifjúsági versenyzőnek esélyt adni a tapasztalatszerzésre, mivel ennek a módszernek köszönhetjük a még mindig csak 21 éves, de már harmadik világbajnokságán szereplő Kékesi Márton jó eredményeit, a szintén harmadik VB-jén induló és csak 20 éves Szőllős Benjamintól is jó szereplést remélünk.

Szombat-vasárnap a műlesiklás versenyszámmal zárul a világbajnokság, mindig nagyon izgalmas szám, sajnos itt a legnagyobb a rizikója a kiesésnek is, remélem, a mieink jól teljesítenek majd, Dalibor akár a legjobb 30 között is végezhet” - nyilatkozta Kaszó Klára, a Magyar Sí Szövetség ügyvezető elnöke.

Pénteken ismét elsősorban fiatal versenyzőink kapnak lehetőséget, először a női műlesiklás kvalifikációban mérettetik meg magukat. A férfiak óriás-műlesikló számában Szőllős Benjamin képviseli a magyar színeket a St. Moritz-i világbajnokságon.
Kapcsolódó címkék:
Kapcsolódó síterepek:
Kapcsolódó országok:
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Szeretném megkapni a friss híreket és legjobb síajánlatokat.
Elfogadom az adatvédelmi elveket.
Hírlevél archívum »
A SIELOK.HU SZÁMOKBAN
A portált jelenleg 103 vendég és 4 regisztrált felhasználó látogatja.
Asztali nézet
A minőségi szolgáltatás érdekében sütiket használunk. Elfogadom. Több információ a sütikről.